A zene mindenkié! Köztéri hangverseny a vár tövében

2020. június 4. 14:58 | behir

A Tisza Kvintett zenél szombaton a vár előtt, a Térzene program koncertsorozatban. A köztéri koncertekkel a szervező kulturális kormányzat célja, hogy a klasszikus zenét olyanokhoz is eljuttassa, akik nem találkoznak vele mindennapjaik során.

A köztéri hangversenyeket a zenei élet szereplőinek részvételével Magyarország minden 5000 főnél nagyobb településén megrendezik, Békéscsabán is több helyen voltak már. A hangversenyek helyszínei a városok terei, s fontos, hogy nem turisztikai attrakciókról, hanem a helyieknek szóló zenei programokról van szó. A meghirdetett alkalmak a családok, lakók hétvégi programjait gyarapíthatják és ingyenesen látogathatók.

A Nemzeti Komolyzenei Stratégia keretében megvalósuló köztéri koncertekkel a szervező kulturális kormányzat célja, hogy a klasszikus zenét olyanokhoz is eljuttassa, akik nem találkoznak vele mindennapjaik során – vagy, mert a családi környezetükben nem érték a klasszikus zene, vagy, mert anyagilag nincs rá lehetőségük, hogy koncertre járjanak, zenét tanuljanak.

A Térzene sorozat első gyulai eseményét június 6-án rendezik (a programsor március közepén indult volna, akkor a koronavírus-járvány miatt elmaradt a koncert). A szombat délutáni, vár előtti hangverseny fellépője a Tisza Kvintett.

Az együttes tagjai Szeged város professzionális muzsikusai, akik hasonlóan gondolkodnak hivatásukról, a rézfúvós előadóművészetről. Repertoárjuk széleskörű és sokoldalú, amelyben reneszánsz-, barokk-, klasszikus-, romantikus-, 20. századi művek és az együttes saját átiratai szerepelnek. A klasszikus zene mellett jazz, filmzene, népzenei és könnyűzenei feldolgozások is megtalálhatók repertoárjukban.

 

 

További programok »

FEL