Folytatódik a sarokkoncertté alakult Térzene Program

2020. május 19. 11:09 | behir

A pandémiás helyzethez alkalmazkodva Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló Térzene Program is átalakult, sarokkoncerté változva valósította meg eredeti célját. A villám-koncertek a vártnál is népszerűbbek voltak, így a meglepetés szerenádok folytatódnak.

Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága azért hívta életre a Térzene Programot, hogy valamennyi 5000 fő feletti településen felcsendüljön a klasszikus zene,  népszerűsítve  a komolyzenét, így parkokban, zenei pavilonokban, köztereken közösségi élménnyé válhassanak a klasszikusok.

Az elmúlt  csaknem két hónap alatt azonban a koncerteket nem lehetett megtartani, ezért a szervezők változtattak terveiken és sarokkoncertekkel lepték meg a négy fal közé rekedt lakosságot: közterek helyett panelházak előtt, utcákon tartottak rövid fellépéseket. Már Békéscsabán is több alkalommal hallhattak ilyen mini koncerteket az érdeklődők.

A hálataps és az erkélyekről érkező tekintetek mind arról tanúskodnak, hogy ezek a koncertek kivételes fontossággal bírnak, hiszen ezek az alkalmak ugyan a megszokottól eltérően, de mégis a kultúra iránti elkötelezettséget erősítik. Az elkövetkezendő hetekben 11 megyében több mint 120 meglepetés koncertet hallhatnak az érdeklődők, vagyis bárki részesülhet az élő zene élményében. Az emberek a jövőben is  az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, házak kertjeiből lehetnek részesei a zenei élménynek. A részletes útvonalat a szervező a közösségi oldalán teszi közzé.

További programok »

FEL