Zenés-mesés, karácsonyra hangoló gyermekműsort adtak a Csabagyöngye előtt

2021. december 19. 12:00 | Papp Ádám Sándor

Adventi térzene várta szombat délután a közönséget a Csabagyöngye Kulturális Központ főbejáratánál.

A Térzene program részeként újabb adventi, ünnepváró előadást hallgathattak a Csabagyöngye környékére látogató érdeklődők, hiszen Döge Csaba és Szilágyi Attila zenés-mesés, karácsonyi gyermekműsorral várták a közönséget.

Döge Csaba zenetanár a behir.hu kérdésére elmondta, hogy legfőképp a gyerekek megszólítása volt a céljuk, az ő általuk is ismert klasszikus karácsonyi dalokkal készültek, amelyeket több hangszer segítségével adtak elő.

Szilágyi Attila, zenész arról beszélt, hogy a dalokon keresztül szerették volna közvetíteni a közönség számára a karácsony üzenetét.

– Olyan dalokat is igyekeztünk továbbá kiválasztani, amelyek a karácsony legfontosabb üzenetét tartalmazza, amely szerintünk a szeretet. Továbbá az, hogy próbáljunk megnyugodni és annak örülni, hogy együtt lehetünk a szeretteinkkel – tette hozzá.  

 

További programok »

Kultúra

Gyula legnagyobb influencere Erkel!

Gyulán a péntek Erkel Ferencről, a város leghíresebb szülöttéről szólt. Délután a Várfürdőben felvirágozták a zeneszerző bronzszobrát, majd a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban az Ünnepi Könyvhét keretein belül az "Erkel és a felkelés" című könyvet is bemutatták.
09:11
FEL