Interaktív zenés műsorral is készültek a gyerekeknek Csabán, augusztus 20-án

2023. augusztus 20. 17:33 | Papp Ádám Sándor

Több koncerttel és előadással készült az önkormányzat augusztus 20-án Békéscsabán. Döge Csaba és Szilágyi Attila vasárnap délután a Békéscsabai Jókai Színház előtt felállított színpadon interaktív zenés gyermekműsort adott elő.

Sok gyermeket, szülőt és nagyszülőt vonzott Döge Csaba és Szilágyi Attila interaktív műsora vasárnap délután, a Békéscsabai Jókai Színház előtt. Az előadók immár két éve járják vármegyét Kara Misa, a Magna Cum Laude basszusgitárosa által írt történettel.

Szilágyi Attila a behir.hu kérdésére elmondta: Furi Feri történetét különböző hangszereken eljátszott dalok színesítik. A történet főhőse egy Helikofferen érkezik az állatkertbe, ahol olyan különleges állatokkal találkozik, mint Paff, a bűvös sárkány, majd összefut a Nagy ho-ho-horgász halacskáival, illetve Micimackóval. 

– "Furi Feri az állatkertben" című mesében olyan dalok hallhatóak, amelyek az állatkerthez kapcsolódnak. Történetünkben Furi Feri elutazik egy különleges állatkertbe ahol például Paffal, a bűvös sárkánnyal, vagy éppen Vukkal találkozik. Az előadásban történetet mesélünk és közben különböző hangszerekkel előadott dalokat játszunk. Amíg én gitározok és énekelek, addig Csabi fújja a harsonát, a trombitát, a tubát, a tenorkürtöt vagy a furulyákat – hangsúlyozta az énekes.

A békéscsabai augusztus 20-ai további programok ide kattintva érhetők el.

Galéria

További programok »

Kultúra

Könyvet írt az egykori csabai judoedző – portré a szerzőről

Kapáslövés címmel jelent meg a közelmúltban a debreceni születésű, békéscsabai érintettségű, ám évek óta Szentendrén élő Balogh Zoltán könyve. A korábban eredményes judózó, később sikeres edző Békéscsabán töltötte sorállományú szolgálatát: versenyzőként és edzőként is. Azt követően még két évet ráhúzott; és mint tréner csodálatos csabai cselgáncsosokat nevelt ki.
15:15
FEL