Újra elnyerheti a „Tiszta udvar, rendes ház” kitüntetést Békéscsabán!

2024. április 3. 13:45 | Bere Mátyás

2022 után idén ismét lesz „Tiszta udvar, rendes ház” verseny Békéscsabán – jelentette be a Közösség a Fejlődésért Egyesület. A részletekről tartott sajtótájékoztatót Herczeg Tamás, Opauszki Zoltán és Nagy Sándor, amelyen a mozgalom céljairól és menetéről számoltak be. A pályázat azt tűzte zászlajára, hogy a lakók jobban ügyeljenek saját kertjükre, környezetükre, ezzel is szebbé téve a városképet.

A „Tiszta udvar, rendes ház” mozgalom az 50-es évek végén indult, célja pedig az volt, hogy motiválja az embereket a saját környezetük rendbetartására. Ezt a célt megőrizve és kibővítve indul újra Békéscsabán ez a kezdeményezés.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a fenntartható kerteket és természetközeli gazdálkodást is figyelembe veszik a zsűrik. Elmondta, hogy azokat a háztartásokat helyezik a figyelem központjába, ahol összhangban van a kert a természettel, és látványos, odaadó munka tükröződik róla.

Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő, környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnok, illetve a zsűri elnöke elmondta: a mozgalom céljai között van, hogy motiválják az embereket a házuk, kertjük rendbentartására és ezzel a városkép is fejlődjön. A képviselő hozzátette, hogy a 2022-es tapasztalok azt mutatják, hogy akik pályázatot adnak be, magabiztosak a házuk, kertjük szépségét illetően, és a házak, kertek igényesek és szépek.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Nagy Sándor önkormányzati képviselő, a Közösség a Fejlődésért Egyesület alelnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a régi tapasztalatoknak utánajárva dolgozták ki a megújított mozgalmat.

A pályázat díjátadóján 15 ház kapja meg a „Tiszta udvar, rendes ház” plakettet és a mellé járó tárgyjutalmat. A pályázat jelentkezési határideje 2024. május 5-e. Jelentkezni a Csabai Mérleg legújabb számában található jelentkezési lappal, illetve a Közösség a Fejlődésért Egyesület, 5600 Békéscsaba, Bartók Béla út 7., fszt. 2. címen, illetve e-mail-ben, a kofe0401@gmail.com címen, a kitöltött jelentkezési lappal.

További programok »

Itthon

Feri és a kutyák

Egy nagyon bájos mini riportfilmet készített a közelmúltban a Duna TV a békéscsabai Zuh Ferenccel (Sic! – általában a fővárosban ezt a vezetéknevet német kiejtéssel mondják; lehet, hogy nekik van igazuk); tehát Such Ferenc mesélt a kezdetektől (is).
15:47
FEL