Tiszta udvar, rendes ház – rengeteg igényes udvar van Békéscsabán

2024. május 23. 16:01 | Bere Mátyás

Matyiné Ilyés Éva, dr. Janowszky János, Opauszki Zoltán és Vass Csaba csütörtökön a folytatták a Tiszta udvar, rendes ház pályázóinak értékelését. A négytagú zsűri a fű ápoltságától a díszkert és a konyhakert változatosságáig mindent jól megvizsgálnak. Egy ilyen alkalmon velük tartottunk.

A zsűricsapat nagy figyelmet fordít a kerti növényzet ápoltságára, de nem mennek el az összkép és a legapróbb részletek mellett sem. Gyakran kérdéseket is intéznek a tulajokhoz, hogy mit, hogyan, miért, vagy éppen mikor csináltak.

Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő, környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnok, a zsűri elnöke elmondta, hogy ezen a napon Fényestől a belvároson át egészen az ONCSA-telepig látogatnak pályázókat. A képviselő kiemelte, hogy a június 3-ai héten lesz eredményhirdetés, ami után Herczeg Tamás országgyűlési képviselő fogja átadni a „Tiszta udvar, rendes ház” táblákat és a további felajánlott jutalmakat, elismeréseket.

 

Galéria

 

A Békéscsabai Városfejlesztési Kft. ügyvezető-helyettese Vass Csaba elmondta, hogy nagyon pozitív tapasztalatai vannak a pályázókkal kapcsolatban.

– Mindenki nagyon elhivatott a kertje iránt, aki a nevezését beadta. A legtöbben, nagyon-nagyon odafigyelnek a saját portájukra, elképesztő, amiket láttunk. Amennyi munka ezekben van, az csodálatra méltó – tette hozzá az ügyvezető-helyettes.

Az Elite Garden Kft. ügyvezetője dr. Janowszky János elmondta, hogy a kertek gazdái megküzdenek az éghajlati viszontagságokkal és a kártevőkkel.

– Sok helyen tapasztaltuk azt, hogy felveszik a versenyt ezekkel a kihívásokkal és megfelelő növényvédő szerekkel, megfelelő ápolástechnikákkal meg tudják őrizni azokat az értékeket, amelyek egy tiszta udvarhoz és egy rendes házhoz hozzájárulnak – fogalmazott a szakember.

További programok »

Itthon

FEL