Már zsűrizik a Tiszta udvar, rendes ház pályázóit

2024. május 17. 15:31 | Bere Mátyás

Nehéz dolga van a Matyiné Ilyés Éva, dr. Janowszky János, Opauszki Zoltán és Vass Csaba alkotta zsűrinek a „Tiszta udvar, rendes ház” pályázat értékelésekor, hiszen rengeteg gyönyörű és gondozott udvarra, kerttel találkoztak már most, a zsűrizés megkezdésekor – derül ki Vass Csaba facebook bejegyzéséből

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kezdeményezésére, újraindult Békéscsabán két éve a Tiszta udvar, rendes ház mozgalom, és a cím elnyerésére idén tavasszal ismét közzétette a felhívását a Közösség a Fejlődésért Egyesület – írja facebook oldalán Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő, környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnok és a zsűri elnöke.

A tanácsnok kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy már kilenc helyszínen jártak, és jövőhéten fogják a többi helyszínt szemlélni.

– Alapvetően az látszik, hogy nagyon szépen gondozott kertekkel portákkal jelentkeztek a pályázók. Voltak kiváló, kimagasló, nagy munkát bemutató kertek. Legfőképp tetszettek nagyon, amelyeknél nemcsak díszkertek, hanem gyümölcsösök és zöldségesek is vannak – mondta a zsűri elnöke, majd kiemelte, fontosnak tartja, hogy az emberek maguknak termeljenek minőségi és fenntartható módon élelmiszert.

Opauszki Zoltán elmondta, hogy a jó példáknak pozitív hatásuk van a környezetükben, és hogy azok a házak, amelyek megkapják majd a Tiszta udvar, rendes ház táblát, azok mindenképpen ilyenek.

Az eredményhirdetés várható időpontja: 2024. június 5.

További programok »

Itthon

FEL