Újévi fogadás a Városházán - galéria

2016. január 8. 20:03 | behir.hu

Fogadást rendeztek a város legnagyobb adózóinak. Képviselők,vállalatvezetők, intézményvezetők, rendvédelmi szervek elöljárói, illetve a sajtó képviselői kaptak meghívást a város vállalkozóinak tartott fogadására. A rendezvénynek idén a Városháza díszterme adott otthont.

Hagyomány már Békéscsabán, hogy az önkormányzat minden évben, ezzel a programmal fejezi ki köszönetét a tisztességgel adózó vállalkozásoknak. Hiszen ők azok, akik adóforintjaikkal tettek azért, hogy a megyeszékhely fel tudjon zárkózni, még élhetőbb legyen mindenki számára.

Szarvas Péter polgármester nyitóbeszédében elmondta, méltán lehet büszke a város, hiszen számtalan fejlesztés zárult le a tavalyi évben. Az Orosházi úti felüljáró és a Szerdahelyi úti aluljáró is megnyílt a forgalom előtt. A kórházi fejlesztések keretében megkezdték a munkát a szakemberek az új épületszárnyban, de az ivóvízminőség fejlesztési program is a 2015-ös évhez köthető.

A békéscsabai vállalkozások is jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évben.

Kása István Zoltán, a Kner Packaging Kft ügyvezetője elmondta, a tavalyi évben 400 millió forintos beruházást vittek véghez, ezzel jelentősen meg tudták növelni a vállalat exportpiacát. Ugyanakkor 2014-hez képes tizenöt százalékkal nőt a dolgozók száma. A fejlődés idén sem áll meg, a tervek szerint hamarosan egy új gyárat és egy logisztikai központot hoznak létre, amely 120 új munkahelyet jelent majd a városnak.

Hasonlóan sikeres évet zárhat a Csaba Metál Zrt. Majoros Béla, a cég tulajdonosa kitűnőnek értékelte a tavalyi évet.  2015-ben közel huszonhét százalékot növekedett az árbevételük, és 2010 óta folyamatos fejlesztéseket hajtanak végre, igazodva az autóipar változó igényeihez.

Dr. Ferenczi Attila tanácsnok az idei fejlesztési tervekről beszélt.  A 44-es út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszának kivitelezését még ebben az évben elindítják, de Kondoros és Békéscsaba közötti szakaszon is tervezik a megvalósítást. Illetve folyamatban van egy 13 milliárd forintos területi operatív programpénz, amelyből idén körülbelül 4 milliárdot szeretne lehívni a városvezetés. Emellett 2 milliárd forintot kapott a kormánytól a város a belterületi utak építésére.

- Szeretnénk Békéscsabát tovább fejleszteni, és az itt élőknek az életminőségét, életkörülményeit, komfortérzetét javítani - fűzte hozzá a tanácsnok.

De nem csak a jelen lévőknek, hanem Békéscsaba valamennyi vállalkozójának megköszönte a városvezetés a tavalyi munkát, hiszen minden cég fontos részét képezi a gazdasági vérkeringésnek, nélkülük Békéscsaba nem tudna ilyen ütemben fejlődni.

Vágvölgyi Nóra

 

FEL