Újabb tíz fával a hatvanezres cél felé

2019. december 4. 16:04 | D. Nagy Bence

Békéscsabán a Tolnai utcai domb mellett újabb facsemetéket ültetett a Hatvanezer Fa Egyesület. Az ültetés ezúttal vállalkozói háttérrel, az Unicon Zrt. segítségével valósult meg.

Juhar, kőris és hárs: ez a három fatípus gazdagítja mostantól a Tolnai-domb környékét Békéscsabán. A Hatvanezer Fa Egyesület faültető kezdeményezését első alkalommal segítette egy vállalkozás. Az Unicon Zrt. igazgatója, Hatos Zoltán elmondta, családon belül kapott információt az egyesület tevékenységéről, és mindenképpen szerette volna cégével is segíteni a kezdeményezést.

A Tolnai utcai füves területre az Unicon Zrt. segítségével tíz facsemete került, melyek elültetésében a cég dolgozói és az egyesület munkatársai mellett a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói is segédkeztek.

Ulbert Zoltán, a Hatvanezer Fa Egyesület elnöke kifejtette, nemcsak a várost, de annak környékét is fásítani szeretnék a következő tíz évben. Az elnök hozzátette, ennek érdekében folyamatosan keresik az ültetésre alkalmas területeket, valamint igyekeznek megszerezni a szükséges engedélyeket a projekt sikeres folytatásához.

Itthon

Bárányok születtek a köröstarcsai önkormányzati farmon

A bárányok nem hallgatnak a köröstarcsai önkormányzati farmon, hangos bégetéssel fogadják gondozóikat. A hangzavar néhány, szám szerint 13 éhes bari hangjával gyarapodott az elmúlt napokban. Kisbárányok születtek a gondoskodó kezek alatt. A szaporulat gyarapszik, hisz a következő időszakban még 19 vemhes anyajuhtól várnak bárányt.
2021. január 19. 17:04
FEL