Újabb tíz fával a hatvanezres cél felé

2019. december 4. 16:04 | D. Nagy Bence

Békéscsabán a Tolnai utcai domb mellett újabb facsemetéket ültetett a Hatvanezer Fa Egyesület. Az ültetés ezúttal vállalkozói háttérrel, az Unicon Zrt. segítségével valósult meg.

Juhar, kőris és hárs: ez a három fatípus gazdagítja mostantól a Tolnai-domb környékét Békéscsabán. A Hatvanezer Fa Egyesület faültető kezdeményezését első alkalommal segítette egy vállalkozás. Az Unicon Zrt. igazgatója, Hatos Zoltán elmondta, családon belül kapott információt az egyesület tevékenységéről, és mindenképpen szerette volna cégével is segíteni a kezdeményezést.

A Tolnai utcai füves területre az Unicon Zrt. segítségével tíz facsemete került, melyek elültetésében a cég dolgozói és az egyesület munkatársai mellett a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói is segédkeztek.

Ulbert Zoltán, a Hatvanezer Fa Egyesület elnöke kifejtette, nemcsak a várost, de annak környékét is fásítani szeretnék a következő tíz évben. Az elnök hozzátette, ennek érdekében folyamatosan keresik az ültetésre alkalmas területeket, valamint igyekeznek megszerezni a szükséges engedélyeket a projekt sikeres folytatásához.

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
2024. március 2. 16:11
FEL