Ötven kőrisfát ültetett vasárnap délelőtt a Hatvanezer Fa Egyesület

2022. március 27. 11:31 | Csiffáry Zsuzsanna

A Hatvanezer Fa Egyesület a Magyar Közút engedélyével, az új elkerülő építéséhez kapcsolódóan ötven kőrisfát ültetett, a kivágott fásszárú növények pótlása céljából, vasárnap délelőtt. A mozgalomhoz több támogató is csatlakozott.

A vasárnap délelőtti faültetési program a Csaba Metál kijáratától kezdődött, és a Csanádapácára vezető úton folytatódott. 

A Hatvanezer Fa Egyesület elnöke elmondta, hogy az volt a céljuk, hogy minél több fa legyen Békéscsabán és a város határán az utak mellett. Az akcióban több békéscsabai magánember, cég, egyesület segített. Ulbert Zoltán hozzátette, hogy a közút munkatársai termőföldet szállítottak a helyszínre a sikeres végeredmény érdekében. 

A Békés Megyei Könyvtár igazgatója felidézte: az intézmény folyamatosan követi a városban működő civil szervezetek munkáját, így figyeltek fel a Hatvanezer Fa Egyesület felhívására is. 

– A könyvtárban működik a Europe Direct Békés elnevezésű tájékoztató iroda, a szervezet fontosnak tartja a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot. Ennek kapcsán az egyesület már többször tartott előadást az intézményünkben. Mi most fizikai aktivitásunkkal is szeretnénk támogatni a faültetést – fogalmazott Rakonczás Szilvia

A Csaba Metál vezérigazgatója szintén a támogatók sorát gyarapította és szintén részt vett a faültetésben. 

– Mikor eljutott hozzánk a felkérés, teljes mellszélességgel csatlakoztunk az akcióhoz, hiszen ez egy olyan lehetőség, amellyel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a környezetünk szebb és jobb legyen, és ez mindenkinek a javára válhat – emelte ki Majoros Csaba.

A vasárnapi faültetést támogatta még a Szülöverzum, a szuloverzum.hu webshop üzemeltetője.

Galéria

További programok »

Itthon

Kisebbek és drágábbak lesznek idén a karácsonyfák

Az advent elérkeztével egyre többen indulunk el a szokásos beszerző körútra, hogy hazacipeljük a legjobb vételnek ígérkező karácsonyfát. De vajon mennyit kell fizetnünk érte az idén? Melyik a magyarok kedvenc fajtája, melyik típus milyen előnyökkel és hátrányokkal bír? És miért lesznek idén kisebbek a karácsonyfák? Szakértő segített a válaszadásban a sokszinuvidek.hu-n.
17:41
FEL