Újabb számítógépeket ajánlottak fel a rászoruló diákoknak

2020. április 9. 08:48 | Hidvégi Dávid

Húsz darab számítógéppel segíti a rászoruló tanulókat a békéscsabai székhelyű Életfa Kulturális Alapítvány. A kezdeményezéshez vállalkozók is csatlakoztak, amely részeként nyolc iskola diákját segítik a digitális oktatásban való részvételben.

A digitális oktatás bevezetése miatt a diákoknak szükségessé vált olyan eszközök használata, amellyel elérik az online megosztott tanagyagot. Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola intézményvezetője elmondta: a lehetőségeikhez mérten már nyújtottak át számítógépeket, laptopokat és tableteket a családoknak. Orosz László hozzátette: három számítógépet kaptak, amelyeket a tagiskoláik rászoruló tanulójaként osztják szét.

– A névsort az osztályfőnökeink és a vezetőink állították össze. Figyelembe vettük a szociálisan hátrányos helyzetet és a családban a tanulók létszámát, hiszen olyan jelzéseket is kapunk, hogy több gyerek van a családban és egyszerre kellene tanulniuk. Ugyanakkor a szülőknek is a gépet kellene használniuk, akik a home officeban miatt otthon dolgoznak – fogalmazott az intézményvezető.

Az alapítvány által fenntartott Kollabor Természettudományi Élményközpontban a koronavírus veszélyhelyzet miatt megállt az élet. Az Életfa Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte: úgy döntöttek megpróbálnak segíteni a partnerintézményeiknek. Koszecz Sándor hangsúlyozta: rajtuk kívül vállalkozók, így a BNI Csabai Csípős csoport is ajánlott fel eszközöket.

– Felmértük azt, hogy hány gyerek nem tud bekapcsolódni a digitális oktatásba. Meglepően nagyon nagy szám jött ki. Csodákat sajnos nem tudunk tenni, de ami tőlünk telhető volt, azt megtettük. Egyrészt az alapítványunk is ajánlott fel gépeket másrészt vállalkozói partnereink is segítettek – montda el a behir.hu kérdésére az elnök, aki egyben a Kollabor projektvezetője is.

A számítógépek ugyan nem újak, de teljesen megfelelnek a mai modern követelményeknek. A gép mellé, egeret, billentyűzetet és monitort is kaptak az iskolák a legújabb operációs rendszerrel és vírusirtóval ellátva.

Oktatás

FEL