Újabb összecsapásra készül a lila-fehérek csapata

2018. február 23. 15:15 | Szendi Rita

A Dunaújváros otthonában folytatják szereplésüket a csabai kézis lányok, szombaton. A lila-fehérek a Magyar Kupában már legyőzték a dunántúli csapatot, így a játékosok fordulatos, izgalmas meccsre számítanak.

Újabb meccsre készül a Békéscsabai Előre NKSE. A csapat szombaton a tabellán jelenleg ötödik helyen álló Dunaújvárossal méri össze erejét. A lányok szűkebb kerettel lépnek a pályára Dunaújvárosban, ugyanis betegségek és sérülések is hátráltatják a munkát.

– Nagyon sok a hiányzó ezáltal kicsit megtörtünk, de teljes erővel fogunk nekiindulni ennek a mérkőzésnek, sokat készülünk erre – mondta el az egyik játékos, Farkas Kata.

A csabai együttesnek pozitív élményei vannak a Fejér megyei riválisról, ugyanis a Magyar Kupa negyedik fordulójában a lila-fehérek 31-28-ra diadalmaskodtak. Horváth Roland, a csapat vezetőedzője kiemelte: ekkora létszámnál a védekezés a legfontosabb.

– Most nem szabad abba belemenni, hogy rohanunk, mert kevesen vagyunk. Nem mehetünk bele abba, hogy azt a tempót játsszuk amit ők diktálnak, mert azt nem fogjuk tudni végigcsinálni. Megpróbáljuk megtalálni a védekezésük gyenge pontjait,  megpróbáljuk az egy-egy elleni játéot, illetve az átlövéseket úgy érvényesíteni, hogy az a mi javunkra szolgáljon – fogalmazott az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője, Horváth Roland.

A lila-fehérek edzője hozzátette: nagy szükségük van a pontszerzésre, amiért a lányok teljes erőbedobással küzdenek majd. Az összecsapás szombat este 6 órakor kezdődik a dunaújvárosi sportcsarnokban.

További programok »

Sport

A BRSE játékosai vízi edzéseken is készülnek az új idényre

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE felnőtt csapatának játékosai pénteken délelőtt rendhagyó módon, az Árpád Gyógy- és Strandfürdő medencéjében edzettek. A tervek szerint a röplabdások heti két alkalommal látogatnak el a fürdőbe a felkészülés ideje alatt, ahol Kovalcsikné Czifrák Tímea gyógytornász vezényletével dolgoznak majd.
2020. augusztus 7. 13:39
FEL