Újabb jelentős fejlesztések előtt áll Békés

2022. január 17. 14:53 | behir.hu

A település önkormányzata 1,5 milliárd forintos fejlesztéssorozat megvalósítására nyújt be pályázatot.

– Kedvező döntés esetén megújulhat a Május 1. Park, a Múzeum téri szökőkút, a Galéria épülete, illetve tornaszobával bővülhet a Teleky utcai tagóvoda. A képviselő-testület döntése értelmében önkormányzatunk 1,5 milliárd forintos fejlesztéssorozat megvalósítására nyújt be pályázatot a TOP Plusz programban megjelent első három felhívás keretében – osztotta meg közösségi oldalán Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere. Mint írta, az önkormányzat a Széchenyi téren található Galéria fejlesztésére mintegy 431 millió forint összköltségű támogatási kérelmet nyújt be. Az 1885-ben városi bérháznak épült eklektikus stílusú épület energetikai felújítása valósulhat meg a pályázat pozitív elbírálása esetén. További 120 millió forintra pályázunk a Teleky utcai tagóvoda tornaszobával, fejlesztő helyiségekkel, parkolókkal való bővítésére.

A harmadik, egyben legnagyobb mértékű fejlesztésre irányuló kérelemmel 923 millió forint összegű támogatásból megvalósulhat a Május 1. park rendezése, a Múzeum téri szökőkút felújítása és a térfigyelő kamerarendszer bővítése. Emellett az elnyerhető forrás lehetőséget biztosít még csapadékvíz-elvezetésre, kerékpárút-fejlesztésre és az Integrált Településfejlesztési Stratégia és az Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv elkészítésére is.

– Az elnyerhető összegek vissza nem térítendő támogatásként szolgálhatják majd Békés fejlődését. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy városunk tovább fejlődhessen, tovább szépülhessen. Bízunk benne, hogy az említett fejlesztési elképzelések megvalósulhatnak, és már dolgozunk az újabb beruházási terveken is – fogalmazott az alpolgármester.

Forrás: FB/Polgár Zoltán

További programok »

Itthon

FEL