Kálmán Tibor: A nyári időszakban sem állnak le a fejlesztések Békésen

2022. június 20. 14:48 | behir.hu

A város polgármestere sajtótájékoztatón beszélt a települést érintő munkálatokról Polgár Zoltán fejlesztésekért felelős alpolgármester társaságában.

Több mint 3 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések Békésen.

– Elindult a Belügyminisztériumi pályázat megvalósítása, 60 millió forintból újul meg a városközpont műemlék épületeinek homlokzata, míg a bélmegyeri út felújítása a közbeszerzési fázisba lépett. Emellett a végéhez közeledik a 19 milliós TOP CLLD pályázatból a könyvtár épületének megújulása. Hamarosan elindulnak a bel és csapadékvíz rendszer megújítását célzó előkészítő munkálatok is. Tervezési fázisba lépett a Galéria a Jantyik Mátyás Múzeum és az Önkormányzat épületeinek energetikai megújulása – számolt be a folyamatokról Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

Kálmán Tibor (j) polgármester és Polgár Zoltán alpolgármester sajtótájékoztatót tart.

 

Közölte, műszaki átadás előtt áll a védőnői szolgálat légtechnikai és nyílászáró korszerűsítése, valamint hamarosan átadják a kézilabda munkacsarnokot. Jelenleg is zajlanak a TOP PLUSZ pályázatok előkészületei, amelyek a város úthálózatát, szociális életét és gazdasági helyzetét is érintik több mint 2 milliárd forint értékben.

– A békésiek, civil szervezeteink magukénak érzik azokat a célokat, kihívásokat, melyekkel élhetőbb, fejlődő pályára állítjuk városunkat – fogalmazott a városvezető.

Forrás: FB/Kálmán Tibor

További programok »

FEL