Zajlik a békési fürdőberuházás előkészítése

2021. május 5. 08:39 | behir

Dankó Béla országgyűlési képviselő és Kálmán Tibor polgármester 2020 decemberében jelentette be, hogy várhatóan 2,4 milliárd forintos forrás érkezik a Békési Gyógyfürdő és Uszoda fejlesztésére, a város önkormányzata 120 millió forintot kapott az előkészítésre.

 

– A beruházás során bővülnek a strand- és wellness-szolgáltatások, kültéri csúszdapark épülhet, szabadtéri sport- és kültéri fittness lehetőségek kialakítása valósulhat meg, grillterasz és parkosítás is szerepel a tervek között. A meglévő, de jelenleg használaton kívüli kültéri nagymedence átalakításával új élményelemek kerülnek a fürdő területére – olvasható a Békési Polgármesteri Hivatal közleményében. Mint írták a fürdő közvetlen közelében egy négycsillagos szálláshely is épül.

Polgár Zoltán, fejlesztésekért és beruházásokért felelős alpolgármester vezetésével folyamatosan zajlanak az egyeztetések a településre érkező 2,4 milliárdos forint felhasználásának tekintetében

– A békési gyógyvíz gyógyászati szempontból fontosabb alkotóelemei: a jód, az arzén, a kovasav és a nátrium-karbonát. Ezeknek köszönhetően előmozdítja a gyulladásos folyamatok gyógyulását, hasznosan alkalmazható zsugorodások, neurológiai panaszok, reumatikus-, női- és bizonyos bőrbántalmak esetén. Jódtartalma miatt érelmeszesedés, magas vérnyomás tüneteinek enyhítésére is ajánlott – ismerteti a közlemény.

Forrás: Békési Polgármesteri Hivatal

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BSZC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
2022. szeptember 29. 16:40
FEL