Több milliárdos beruházások érkeznek Békésre

2022. július 4. 18:22 | behir.hu

Újabb, több mint 2 milliárdos beruházást szeretne Békés önkormányzata Békésre hozni a TOP Plusz Programban, amelynek részeként utak és járdák felújítását is tervezik. A közelmúltban elkészült a rendelőintézet belső felújítása mintegy 300 millió forintból.

A békési polgármesteri kabinet tájékoztatása szerint megkezdődött a galéria homlokzatának felújítása, amelyet a múzeum és a városháza hasonló korszerűsítése követ majd. A beruházás-sorozat összesen 60 millió forintos belügyminisztériumi támogatás segítségével készülhet el.

Minderről Kálmán Tibor polgármester és Polgár Zoltán alpolgármester tartott közös sajtótájékoztatót. A helyszínen beszámoltak arról is, hogy közbeszerzésnél tart a ludadi és a rosszerdei út felújítása. Folyik a tervezése az Élhető település című több mint 800 milliós projektnek. Hamarosan teljesen elkészül az új kézilabda munkacsarnok, rövidesen 34 utcában korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert. Ugyancsak megvalósulhat majd a galéria energetikai korszerűsítése is.

További programok »

Itthon

FEL