Új külső, régi tartalom: Megújult a múzeum honlapja

2018. február 8. 18:26 | Varga Diána

Átláthatóbb, gyorsabb és egyszerűbb – ezeknek a kritériumoknak is megfelel majd a Munkácsy Mihály Múzeum megújult honlapja. A kulturális intézmény weblapján a látogatók továbbra is megtalálhatják a legfontosabb információkat a múzeumról, de a honlapon böngészők egy fejlesztés segítségével átfogóbb képet kaphatnak majd Békéscsaba kulturális életéről is. A honlap 12 év után újul meg.

Nehezen kereshető, zsúfolt és korszerűtlen – ezzel szembesül jelenleg a látogató, ha a munkacsy.hu oldalra kattint. Az eredeti oldalt 2006-ban hozták létre, azóta csak kisebb változtatásokon esett át. A helyzet azonban hamarosan megváltozik, a lap ugyanis teljesen megújul.

Ando György igazgató az oldalt bemutató sajtótájékoztatón arra emlékeztetett, hogy a weblapot 2006-ban indult, az azonban az elmúlt években elavult. Az intézményvezető azt is közölte, hogy reményeik szerint a jelenlegi néhány ezer helyett évi százezer látogató böngészi majd az új online felületen.

 

A Munkácsy múzeum megújult honlapjának nyitóképe. Fotó: Fazekas Róbert

 

A változtatást az önkormányzat is örömmel fogadja. Békéscsaba kultúráért felelős alpolgármestere szerint akár turisztikai vonzereje is lehet a fejlesztésnek. Kiss Tibor kiemelte: nemcsak a múzeum újul meg, hanem egy több milliárd forintos fejlesztés révén létrejön a Munkácsy negyed is, így logikus lépés, hogy az intézmény egy színvonalas honlapon mutatkozik be.

A weblap-fejlesztést végző Adana Online Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a cél az volt, hogy felhasználóbarátabbá tegyék az oldalt, így kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a lap ne csak számítógépen, hanem mobitelefonokon és tableteken is jól kezelhető legyen. Ehhez kapcsolódott az oldal betöltési sebességének növelése, illetve az adminisztrátori felület egyszerűsítése is – tette hozzá Kőváry Tamás.

A Békéscsabai Médiacentrum Kft. javaslatára az önkormányzat kulturális intézményeinek weblapjai a jövőben átjárhatóak lesznek. Így a helyi események iránt érdeklődő látogatók még könnyebben tájékozódhatnak majd a legfrissebb hírekről és programokról. Opauszki Zoltán, a cég ügyvezetője arról beszélt, hogy például a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békéscsabai Jókai Színház, az Árpád fürdő és a CsabaPark kapcsán keletkező hírek, információk, programok megosztását szeretnék minél teljesebb körűvé tenni a felhasználók számára, ebbe a folyamatba pedig a behir.hu hírportál is bekapcsolódhat.

 

A múzeum megújult honlapját február 14-én élesítik, így a nagyközönség először jövő hét szerdán érheti el a friss munkacsy.hu oldalt.

 

 

További programok »

Kultúra

Lehet, hogy Olaf Scholz nyitja meg Scholtz Endre kiállítását Berlinben?

Scholtz Endre, a békéscsabai festőművész szerint nem kizárt, hogy Németország alkancellárja, Berlin korábbi polgármestere, Olaf Scholz a rokona. Ugyanis mindkettejük családfája valaha az észak-németországi területeken szökött szárba. Ráadásul Schol(t)zból kevés van a világon. (Pláne Endréből.)
10:08
FEL