Új eszközöket vásároltak a gyermekosztályon az adomány összegéből

2019. január 29. 18:08 | Szendi Rita

Pulzoksziméter, inhalátor és ultrahangos párásító. Többek között ilyen eszközökre fordította a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának Gyermekosztálya azt a több, mint 300 ezer forintos támogatást, amelyet a decemberi jótékonysági koncerten gyűjtöttek össze azok, akik segíteni szerettek volna az intézménynek. Az adományt Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere adta át kedden délután.

 

 

Az adományozáshoz nemcsak a résztvevők járulhattak hozzá, a gyermekosztály alapítványi számlájára sokan utaltak kisebb vagy nagyobb összeget.

– A hagyományoknak megfelelően 2018-ban az adventi időszakban szerveztünk jótékonysági koncertet a Belvárosi Katolikus templomban. A közel háromszáz néző részese volt egy nagyszerű zenei élménynek, emellett adományozásra, jótékonyságra is lehetőség nyílt, több mint háromszázezer forintot adakoztak az ottlévők – fogalmazott Szarvas Péter, aki hozzátette: a jövőben is rendez majd az önkormányzat ilyen adománygyűjtő koncerteket.

A gyermekosztály főorvosa hangsúlyozta: amellett, hogy a kórháztól minden segítséget megkapnak, nagyon örülnek az adománynak. Mint mondta: mindig elkél a segítség a gyerekosztályon. Dr. Baji Sándor kiemelte, hogy a támogatás egy részéből már be is szerezték a szükséges felszereléseket.

– Ilyenkor a légúti betegségek szezonja van, ezért folyamatosan inhalátorokat, ultrahangos párásítót, orrszívó porszívót, pulzokszimétert használunk. Most az eszközök cseréjét vagy pótlását végeztük el – fejtette ki a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház Gyermekosztályának az osztályvezető főorvosa.

Az összeg fennmaradó részéből egy új szőnyeget is vásároltak a játszószobába, valamint az osztály egy új pelenkázó asztallal is bővül majd.

További programok »

FEL