Új borítás, változatlan tartalom – ismét kapható a Csabensis

A nagy sikerre való tekintettel a Munkácsy Mihály Múzeum és a Békéscsabai Evangélikus Egyházközség újra kiadta a Csabensist. A kiadvány változatlanul 300 rövid írást tartalmaz, amely Békéscsaba három évszázados történetének vallási, kulturális, és művészeti életének legfontosabb elemeit mutatja be.

A Munkácsy Mihály Múzeum nagy sikerű 2017-es évkönyvét pillanatok alatt elkapkodták az érdeklődők a karácsonyi időszakban. A nagy népszerűségre való tekintettel és az igényeket felmérve úgy döntött a a Munkácsy Mihály Múzeum és a Békéscsabai Evangélikus Egyházközség, hogy újra kiadják a Csabensist.

– A kötet második kiadása február 12-én látott napvilágot. Ebből már kétezer példányt készítettünk, míg az előzőből csak ezer darab készült el. Reméljük, hogy ez a megemelt példányszám már elég lesz az érdeklődőknekárulta el Ando György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója.

A Csabensis külső borítója a csabaiak evangélikus énekeskönyvére, a Tranosciusra hasonlít. A második kiadvány annyiban különbözik az előzőtől, hogy a borítót fémes rézverettel látták el, hogy még inkább hasonlítson az énekeskönyvre.

Szarvas Péter, a város polgármestere kiemelte, nagyon fontosnak tartja, hogy könyv formájában is megőrizzék Békéscsaba történelmét. Hozzátette: tapasztalatai azt mutatják, nemcsak az idősebbek, de a fiatalok körében is népszerű a Csabensis.

– Ez a háromszáz szemelvényt tartalmazó kötet felhívja a figyelmet Békéscsaba történelmére a szép korúak és a fiatalok körében is. A könyvet lapozgatva felidézhetjük a leghíresebb épületeink történetét és a legjelesebb történelmi személyiségeinkről is nagyon sok mindent megtudhatunk – emelte ki Szarvas Péter.

A megyeszékhely polgármestere továbbá elárulta, hogy a Békéscsaba 300 emléktestület nemrégiben elfogadta a 2018-as évre szóló programsorozatot. Békéscsaba ugyanis egész évben tiszteleg a város újra telepítésének 300. évfordulója előtt.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,