Új attrakciókban gondolkodnak a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjai

2020. augusztus 27. 17:52 | D. Nagy Bence

A koronavírus a gazdaságon belül leginkább a turizmust sújtotta Békés megyében is. A Békéscsabai Turisztikai Egyesület csütörtöki közgyűlésén Békéscsaba és térsége turisztikájának újraindítása volt a központi téma.

Hosszú idő után tartott ismét közgyűlést a Békéscsabai Turisztikai Egyesület. Az esemény a Csabai Rendezvénypajtában zajlott, ahol közel harminc tag értékelte ki az elmúlt időszakot.

– A közgyűlés egyébként is esedékes volt, ugyanakkor módunkban állt megosztani egymással a COVID miatt kiesett hónapokkal kapcsolatos tapasztalatainkat – mondta el Opauszki Zoltán, az egyesület elnöke. Kiemelte, hogy az utóbbi két hónapban fellendült a belföldi turizmus, így az ezt segítő folyamatok, valamint a jelenleg is futó turisztikai projektek megvitatása adta a gyűlés központi témáját. 

 

Békéscsaba és térsége turisztikájának újraindítása volt a központi téma

 

Az egyesület tagjai a tavaszi és nyári hónapok tapasztalatainak kiértékelése mellett az őszi és a következő évi, turisztikailag kiemelt időszakokra készülnek.

– Az egyesület a helyi turisztika újragondolásáról, a nemzetközi nyitásról és az új tagok megnyeréséről is tanácskozást folytat. A tervek között szerepel egy Munkácsy-cukrászda kialakítása a jelenleg is felújítás alatt álló Munkácsy Emlékházban – emelte ki Balogh László, a Jetty Choco tulajdonosa. Mint mondta, hosszú távon nemcsak Békéscsaba, hanem a régió turizmusát is erősíteni szeretnék.

 

Fotó: behir.hu

 

A közgyűlés részeként a csabai és a gyulai kolbásszal kapcsolatos tanulmányt hallgatthattak meg a résztvevők Kiss József, a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület elnökének előadásában. A tanulmány a kolbászból készült ételeket, a legfontosabb alapanyagokat, a turizmus és a rendezvényi kapcsolatokat, valamint a márkaértéket mutatta be.

További programok »

FEL