Közel egy év után tartott közgyűlést a Békéscsabai Turisztikai Egyesület

2021. június 10. 17:41 | Hidvégi Dávid

A pandémiás helyzet miatt eddig nem volt lehetősége megtartania szokásos közgyűlését a Békéscsabai Turisztikai Egyesületnek. A csütörtöki értekezleten elfogadták az előző év mérleg beszámolóját, értékelték az elmúlt esztendőt, valamint beszéltek a jövőről és döntöttek az új tagok felvételéről.

A közgyűlésen minden egyesületi tag megosztotta az elmúlt egy éves tapasztalatát, illetve az utóbbi hónapok nehézségeit, amelyet nehéz volt túlélnie a turisztikai szektornak. Felvázolták az idei terveket és megvitatták az esélyeket.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke a behir.hu kérdésére hangsúlyozta: nehezen indult az év, hiszen az év első négy hónapjában állt az egész szektor. Opauszki Zoltán hozzátette: amióta a nyitás megtörtént, egyre kedvezőbb híreket kapnak a szolgáltatóiktól. Véleményük szerint, ha az ősz is kedvezően alakul – és nem lesz a tavalyihoz hasonló járvány – akkor jó évet zárhatnak. Az egyesület folyamatosan bővíti a tagságát, míg másfél éve 24, idén 53 szolgáltatója volt a társulásnak. A szerdai közgyűlésen további 4 vendéglátó tagságáról döntöttek.

– Érdemes az egyesület tagjává válni, mivel a közösség szakmai tevékenységben és a közös gondolkodásban tud előre lépni. Érdekképviseleti szervként működünk együtt. A szervezetünk összekötőkapcsolat lehet az önkormányzat és a vállalkozók között. Az egyesület alkalmas lehet arra, hogy olyan külső forrásokat vonjon be és olyan koordinációs tevékenységet folytasson, amely által valamennyi szolgáltatónak eredményessé válhat a tevékenysége. Közösen tudunk márkát építeni és marketing kampányokat folytatni – fogalmazott.

Az egyesülethez az Alíz Vendégház is csatlakozott, amely tíz éve működik családi vállalkozásként. Kotroczó Károly tulajdonos elmondta, hogy már 1974 óta dolgozik vendéglátásban. Kiemelte, hogy az elmúlt év viszontagságai meglátszódtak a forgalmon, hiszen sokáig zárva kellett tartaniuk és csak munkavállalókat, egészségügyi vagy rendvédelmi dolgozókat fogadhattak.

– A feleségemmel ketten visszük a vállalkozást, nyugdíjasok vagyunk, így talpon tudtunk maradni. A költségeink kevesebbek voltak annál, mint amikor teljes üzemben dolgozunk. Nagyon készültünk az új szezonra. Tavaly elnyertünk egy komoly támogatást, amellyel emeltük a ház színvonalát. Várjuk, hogy jöjjenek a vendégek, a foglalásunk egyelőre még foghíjas – mondta.

A közgyűlésen célként fogalmazták meg a Békés-Békéscsaba-Gyula turisztikai desztináció tovább erősítését, amely nagyobb forgalmat, ezzel együtt több bevételt generálhatnak majd.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Tematikus filmnapot rendeztek Gyulán

"Ugyanarra nézünk, mégis mást látunk" – ezzel a címmel rendeztek tematikus filmnapot Gyulán, az Almásy-Kastély Látogatóközpontban szerdán. A fogadótérben olyan, Gyulán forgatott kisfilmeket vetítettek napközben, amelyek más-más alkotókhoz köthetőek. Este pedig egy éjszakai filmvetítéssel készültek a látogatóknak.
07:48
FEL