Turisztikai konferencia a turizmus vilagnapján Gyulán

2023. szeptember 28. 08:23 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A turizmus világnapja alkalmából szervezett konferenciát a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában. Az esemény célja az volt, hogy a helyi szolgáltatóknak rálátást biztosítsanak a helyi turizmus működésére és a város új célkitűzéseire. A találkozó emellett lehetőséget biztosított arra is, hogy a szolgáltatók megismerkedjenek és szorosabb kapcsolatokat tudjanak kialakítani egymással.

Gyulán kiemelt szerepe van a idegenforgalomnak, mivel a város összbevételének jelentős részét teszi ki a turizmus és a vendéglátás, amelynek több száz éves hagyománya van a településen. 

– Azt látjuk, hogy a helyi vendéglátók próbálják a legmagasabb szinten kiszolgálni az idelátogató vendégeket, hiszen nagyon sok fajta vendégkör érkezik, sokfajta igénnyel. Gyula élen jár a turizmus mellett abban, hogy a gasztrokultúráját is tudja értékesíteni – mondta el Fabulya Attila, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. kóstolóház-vezetője. 

A konferencia résztvevői délután négyféle tematikus túra közül választhattak. Ezeknek a célja az volt, hogy azok a kisebb szolgáltatók, amelyek keresetkiegészítésként apartmant üzemeltetnek és a mindennapokban nem feltétlenül a turizmusban dolgoznak, még több információt kapjanak a város turisztikai attrakciókról. 

 

Turisztikai konferencia a turizmus viálgnapján Gyulán Fotó: behir.hu / Petró Zsolt

 

– A szolgáltatók számára elmondják az attrakció vezetői munkatársai, hogy mire helyezik a hangsúlyt a vendégekkel történő kommunikációban. Első kézből ismerhetik meg a kiemelendő programlehetőségeket, és a bejárás során megtapasztalhatják azt, hogy mivel találkoznak majd a saját vendégeik. Illetve  szó esik még más egyéb gyakorlati kérdésről, például arról, hogy hogyan lehet jegyet vásárolni és milyen kedvezményes lehetőségek vannak – tájékoztatott a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Komoróczki Alíz.

Az eseményen Görgényi Ernő polgármester elmondta, hogy a városban az egyetlen gazdasági ágazat a turizmus, amely a befizetett adón felül anyagilag is hozzájárul a városmarketinghez. A területen dolgozó szolgáltatók és az önkormányzat közös döntések alapján üzemeltetik Gyula turisztikai cégét. 

 

Turisztikai konferencia a turizmus viálgnapján Gyulán Fotó: behir.hu / Petró Zsolt

 

– Úgy szervez a társaság reklámkampányokat hogy abba bevonja a gyulai turisztikai szektor szereplőit szakmailag is, és van amikor pénzügyileg is hozzájárulnak különféle költségekhez, azon felül hogy befizetik az adójukat. Azt gondolom, hogy itt szakmailag és gazdaságilag is példás együttműködés alakult ki, ezt szeretném tovább erősíteni – hangsúlyozta Görgényi Ernő. A polgármester hozzátette: a következő évekre az a fejlesztési stratégia, hogy a város nyújtotta komplexitást megerősítve, négyévszakossá és a családoknak még vonzóbbá tegyék a turizmust.

További programok »

FEL