Trefortos diákok jártak szerkesztőségünkben

2023. december 18. 16:20 | Vincze Attila

A BSZC Trefort Ágoston Technikum tanulói látogattak el hétfőn délelőtt a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségébe. A középiskolás diákok bepillanthattak a helyi televíziózás, valamint újságírás kulisszái mögé, de médiatörténeti ismereteket is szereztek.

Egy osztályni fiatal érkezett a BSZC Trefort Ágoston Technikumból a Békéscsabai Médiacentrum Szabadság téri szerkesztőségébe hétfő reggel, akiket Diós Zsolt, az önkormányzati médiacég tanácsadója fogadott. Mint a szakember a behir.hu-nak elmondta: mindig nagy öröm, amikor érdeklődő diákok érkeznek a céghez, ezért még így az év végi hajrához közeledve is igyekeztek erre időt szakítani rájuk. 

 

 

– Ilyenkor egy kis bepillantást kapnak a gyerekek abba, hogyan is zajlik a szerkesztőségben a munka. Beszélgettünk egy kicsit a médiatörténelemről, a médiafogyasztási szokásokról, nagy öröm volt, hogy ebben a fiatalok is partnerek voltak, hiszen volt véleményük, mi meghallgattuk őket, ők pedig bennünket – fogalmazott. 

Évek óta hagyomány már a Trefortban, hogy a diákok különböző helyi cégeknél a tanulmányaikhoz kapcsolódó szakmákról elsőkézből szerezhetnek tapasztalatokat. Ezúttal ugyan informatikusnak tanuló iskolások érkeztek a BMC-be, de többségük erősen kötődik a média világához. 

 

 

– Egy-egy iskolai rendezvényről vagy akár iskolát népszerűsítő programról már többen készítettek mini reklámfilmeket, montázsokat. Amikor év elején felvetődött, hogy esetleg a médicentrumba is jöhetnénk, onnantól kezdve másról hallani sem szerettek volna, tehát az volt az elsődleges, hogy ide mindenféleképpen látogassunk el – hangsúlyozta Valentényiné Hidvégi Erika, az iskola oktatója.

 

 

A tanulók azonkívül, hogy bejárták a teljes szerkesztőséget, a hírolvasás és a stúdiómunka rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek, sőt megtekintették a vágószobát is, megismerve a televíziós utómunkálatokat. 

További programok »

FEL