Továbbra is veretlen a BRSE a bajnokságban

2022. február 11. 09:42 | Erdei-Kovács Zsolt

A vártnál simább, mégis küzdelmes mérkőzésen aratott 3:0-ás győzelmet csütörtökön este a békéscsabai sportcsarnokban rendezett bajnoki összecsapáson a tabellán első BRSE a második helyezett Nyíregyháza ellenében.

Az összecsapás 17 óra 45 perckor vette kezdetét. Volt egyfajta – baljósnak egyáltalán nem mondható – előérzet, ami azt sugallta, hogy itt bizony életre-halálra menő, kegyetlenül elnyújtott, ötszettes „vérengzés” várható. Az élet-halál küzdelem stimmelt, azonban a kellőképpen határozott békéscsabai alakulat ezúttal nem engedte meg a Nyíregyházának, hogy sokáig húzza az összecsapást. Mindkét csapat teljesítményében voltak hullámvölgyek, és az eredmény sem tükrözi kellőképpen azt a harcot, ami a pályán percről percre, pontról pontra zajlott.

A BRSE ellentmondást nem tűrően kezdte az első szettet, a lehengerlő erejű nyitány 7:2-es eredményt hozott (a vendégek ekkor időt kértek). A Nyíregynek sikerült felzárkóznia, 11:10-es, majd pedig 12:12-es állás következett. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 15:15-re módosult az eredmény. A csabai lányok a szett végére megemberelték magukat és 25-21-re behúzták az első játékrészt. A második szett egyik leginkább legjellemző momentuma volt, hogy igencsak hullámzóvá vált a játék képe. A Nyíregyháza 0:4-re elhúzott, de nem sokra rá a Csaba is felszívta magát, így lett 5:5.

A BRSE-nek sikerült megugrania, 17:11-es, majd 20:12-es eredmény volt látható a kijelzőn. A nézőtéren mások mellett Szarvas Péter polgármester és Varga Tamás alpolgármester is felismerhető volt, és bár nem volt teltház, azért a megjelentek masszív hazai hangulatot tudtak teremteni. Buzdították a csapatot, ami az eredményben is megmutatkozott: 23:15-öt írtunk ekkor. 24:19-nél a csabaiak trénere kért lélegzetvételnyi időt, rendet kellett tenni a fejekben. A második szett vége 25:20 lett. A harmadik szett is izgalmasan rajtolt, bár viszonylag régen fordult elő, hogy a Nyíregyháza vezetett (ekkor 17:18 volt az állás).

Sikerült fordítani, 21:19-nél viszont időt kért a Nyíregyháza. Az eredmény 23:20-ra, majd 24:21-re módosult. Csak nem akart lezárulni az összecsapás, Tóth Gábor vezetőedző 24:23-nál kénytelen volt időt kérni. A harmadik, s egyúttal a végső győzelmet hozó szett 25:23-mal ért véget. A hazai közönség és a hazai csapat joggal ünnepelhetett, megmaradt a veretlenségi sorozat, ami immár a 11. győzelmet jelentette a bajnokságban.

A nyíregyházi alakulat vezetőedzője, Németh Szabolcs összegzésében úgy fogalmazott: sok ki nem kényszerített hibájuk volt, ami megbosszulta magát. A hullámzó teljesítményből fakadó hibákat a Békéscsaba kihasználta, tette hozzá, aláhúzva: nekik is voltak hibáik, de ezeket többségében nem tudták pontra váltani. Mint mondta, megérdemelten nyert a Békéscsaba. Tóth Gábor, a BRSE vezetőedzője azt emelte ki, egy fő cél dominált, mégpedig az, hogy jól reagáljanak a kupa elődöntőben elszenvedett vereség után. 

– A célt sikerült beteljesítenie a csapatnak, amihez óriási belső motiváció kellett – részletezte.

További programok »

Sport

Négyes döntőben küzd a megyei amatőr válogatott

A békési válogatott sikeresen vívta meg a gyulai, regionális selejtezőt az MLSZ által szervezett területi, amatőr válogatottak országos nagypályás tornáján. A ceglédi négyes döntőben Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Baranya legjobbjai lépnek pályára.
2023. december 8. 16:34
FEL