Röplabda: A Nyíregyháza 3-0-ra nyert Békéscsabán - galéria

2019. november 21. 19:48 | Kovács Dávid

A csabaiak több hibával játszottak, a tavalyi ezüstérmes így három szettben diadalmaskodott.

Az élő tévéközvetítés ellenére szépen megteltek a városi sportcsarnok lelátói. Az első három pontnak azonban a maroknyi nyírségi szurkolótábor örülhetett. Pekárik Eszter csak ezt követően szerezte meg az első hazai egységet (1-3). A vendégek változatos akciókkal nyitották a találkozót és őrizték a két-hárompontos előnyt (4-7). A csabai hibákat kihasználva meglógott a Fatum, a hazai vezetőedző pedig nem is tétlenkedett, gyorsan kikérte első idejét a mérkőzésen (7-11). A házigazda próbálta tartani a lépést, de a nyírségiek rendre megtalálták a jó megoldásokat (12-16). A BRSE fogadójátéka nem állt össze, Olena Lymareva ásza után Vasja Samec Lipicer már másodszor rendelte magához csapatát (15-20). Jót tett a csabai lányoknak az időkérés, két ponttal válaszoltak, ekkor már a Nyregyháza mestere, Hollósy László szakította meg a játékot (17-20). A hajrában ismét a vendégek koncentráltak jobban: előbb Pintér Andrea juttatta játszmalabdához együttesét, majd egy blokkal szettelőnyhöz juttatta a vendégeket (19-25).

 

(Fotó: Milyó Pál)

(Fotó: Milyó Pál)

 

A szett közepéig volt versenyben a BRSE

 

A második szett első pontját Karla Klaric szerezte, pár pillanattal később már Ashley Evans egyenlített egy másodikra áttett labdából (3-3). Glemboczki Zóra is megszerezte első pontjait, jó blokkal és pontos ütéssel is jelentkezett (9-8). Pekárik Eszter egy ászt is ütött, a vendégek pedig időkéréssel próbálták megtörni a BRSE lendületét (11-8). A vendégek nem engedték el ellenfelüket, sőt, kiegyenlítettek, így a hazai mester időt is kért (12-12). A hazai csapat cserékkel próbált frissíteni, Evans és Dapic helyére Fábián és Szedmák érkezett. Nem javult a hazaiak fogadójátéka, a nyírségiek ezt meg is érezték és a hajrához közelítve magabiztosan vezettek (16-21). Vasja Samec Lipicer második időkérésével próbálta szettben tartani csapatát, a Fatum azonban minden játékelemben ellenfele főlé nőtt (16-23). A szett végén jött egy hazai hiba, majd újra Pintér értékesítette a szettlabdát, megduplázva a nyíregyházi előnyt (16-25).

 

Nagyot harcolt a Csaba, de a vége megint a vendégeké volt

 

A harmadik etapot a BRSE nyitotta jobban, Bodnár Dorottya két jó blokkal fékezte meg a vendégeket (4-1). A hazai szurkolók is hozzátették a magukét, Glemboczki pontja után pedig már a vendégek mestere formált "T" betűt a kezeivel (7-3). A vendégek ugyan zárkóztak a ponterősen játszó Victoria Lopez Pilar nyitásai mögött, de a BRSE jobb mezőnymunkával ismét időkérésre kényszerítette Hollósy Lászlót (10-5). A szabolcsiak nem adták fel és szívós munkával újra szorossá tették az állást (11-10). A házigazda új erőre kapott és Klaric ütése után ismét négy volt a különbség (15-11). A fordulatoknak nem volt vége, Lászlop Alexandra nyitásai mögött újra egyenlített a Fatum (15-15). Ismét a hazai csapat következett, Pekárik blokkja után a hajrá csabai előnyről indult (21-17). De még ekkor sem dőlt el a játszma, egy rossz fogadás után Vasja Samec Lipicer nyomta meg az időkérést jelző gombot (21-19). Ashley Evans egy-két gyengébb feladása után jó blokkal javított és nem engedte az egyenlítést (22-20). 23-22-nél Hollósy László reklamált hálóérintést a hazaiaknál... Kitartása célt ért, így újra egál volt az eredményjelzőn (23-23). Fordulatos csata indult a csapatok között, a hazaiak ugyan két játszmalabdához is jutottak, de ezúttal is a Nyíregyháza koncentrált jobban. A szettet és a meccset Pintér Andrea zárta le (26-28).

A Fatum Nyíregyháza 3-0-ra diadalmaskodott és továbbra is veretlen az Extraligában. A csabaiak sorozatban második hazai vereségüket szenvedték el a bajnokságban.

A mérkőzést pénteken 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n, a legizgalmasabb pillanatokat pedig a hétfői Kezdőkörben is megmutatjuk!

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Újra előnyben a BRSE a bajnoki negyeddöntőben – galériával

A Swietelsky-Békéscsaba 3–0-ra nyert az UTE ellen a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, vasárnap este. Tóth Gábor együttese így ismét vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. A találkozót Boskó Ágnes, a vendégek feladójának súlyos sérülése árnyékolta be.
2024. február 25. 20:06
FEL