Kosársuli az evangélikus gimnázium tornacsarnokában

2021. november 14. 10:32 | Erdei-Kovács Zsolt

Jelentős különbséggel, 114:77 arányban gyűrte le ellenfelét a Békéscsabai KK csapata szombaton koraeste, hazai pályán brillírozva, az evangélikus gimnázium tornacsarnokában.

Látványos, élvezetes, de nem túl fordulatos összecsapást láthattak a nézők a szombaton koraeste megtartott, NB II-es bajnoki fordulóban. A Tiszakécske VSE alakulata derekasan helytállt, azonban a csabai úthengert ezúttal sem sikerült megállítani. A meccs/nyertes meccs arány immár 6/6-ra módosult. Ez egy egészen jó szériának mondható, arról azonban semmiképpen sem szabad megfeledkezni, hogy a hazai gárda a mostani tervekhez hasonlóan már az előző szezonban is a feljutásra apellált.

Jancsika Árpád vezetőedző kérdésünkre úgy összegzett, mindig ezek a mérkőzések a legnehezebbek, amikor látjuk, hogy az ellenfél tartalékosan érkezik.

– Hála Istennek a srácok komolyan vették a feladatot, profi módon kezelték a helyzetet, és már az első negyedben sikerült éreztetni a fölényünket – részletezte, kiemelve: nagyon jó a csapat hozzáállása, ez a fölényes siker minden bizonnyal ennek köszönhető.

Nem voltak meleg helyzetek, a békéscsabai csapat simán hozta a hatodik bajnoki mérkőzést

 

– Ez volt tehát a hatodik mérkőzés és a hatodik győzelmünk, ezt tartani szükséges, hiszen a bajnokság végén az első-második hely valamelyikére szeretnénk odaérni – mondta el Jancsika Árpád. Ismertette: bár igen bíztatóak az előjelek, egy igazán nagy erőpróba következik, hiszen az NBI-ben vitézkedő hódmezővásárhelyi gárda érkezik a kupában. A vezetőedző az öltözői hangulatról szólva elárulta, hogy a csapat kifejezetten éhes a sikerre, hiszen az előző szezonban is csak egy hajszállal maradtak le a feljutásról.

Márciusban kezdődik a rájátszás, addig a fejlődésé a főszerep, és remélhetőleg mindenki felgyógyul majd – fejezte ki a tréner, arra is rávilágítva, hogy egy-egy meccsen csúszhat el a feljutás, három olyan alakulat van, a Budafok, a Nyíregyháza és a Pécs, akikre érdemes a megszokottnál is jobban odafigyelni. Közülük bárki odaérhet a végén, de az már most is látszik, hogy a négy csapat közül egy osztállyal feljebb is mind megállná a helyét.

Vágvölgyi Ákos nem szereti az ennyire sima meccseket

 

Vágvölgyi Ákos, a csabaiak egyik üdvöskéje úgy nyilatkozott, hogy nem szereti az ilyen sima meccseket, mert ha egy erősebb összeállítású gárda következik, akkor aztán nehéz feljebb váltani ebből a nem túl megerőltető tempóból. Fizikailag és mentálisan is nehéz fejlődni az ilyen meccsekből, majd pedig jön három-négy olyan összecsapás, ami viszont ténylegesen megterhelő – elemzett, kiegészítve: a húszból mindössze négy olyan, ami valóban fejtörést okozhat.

A négy csoportból, a keletiből, a nyugatiból és a két fővárosiból egy csapat juthat fel és már a 2020/2021-es idénynek is úgy vágtak neki, hogy az az egy a Békéscsaba legyen – avatott be bennünket, azt is kifejtve, hogy most is a feljutásra játszanak és a kupában is helyt szeretnének állni. A játék minőségének javítása nagyon fontos, kiemelt célként említhető, és az is nagyon jó lenne, ha a következő megmérettetésre, a Hódmezővásárhely ellen minél többen jönnének ki szurkolni – hangsúlyozta.

Végezetül pedig megjegyezte, hogy a hazai pálya és a lelkes szurkolók sokasága igazán sokat dobhat a teljesítményükön.

 

Galéria

További programok »

FEL