Továbbra is a bennmaradásért küzd az TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE

2024. május 14. 15:20 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az utolsó előtti hazai meccsre készül a a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE a Praktiker-Vác ellen a női kézilabda NB I-ben. Rácz Sándor együttese továbbra is a bennmaradásért küzd, de a tabella 5. helyezettjével szemben csak akkor van esélye a szoros mérkőzésre, ha szerdára a sérült és betegek játékosok legalább egy része újra bevethető lesz.

A Békéscsabai Előre NKSE legutóbb pénteken lépett pályára és végig szoros mérkőzésen három góllal kikapott az MTK otthonában. A csapat ezzel a vereséggel továbbra is a még kiesést jelentő, 13. helyen áll a tabellán.

– Sajnos nagyon kevesen tudtunk 100 %-kal belemenni ebbe a meccsbe, valóban kevés cserénk volt. Igazából szerintem jól alakult ez a mérkőzés és elég szoros lett a vége. Viszont bizonyos helyzetekben mi hibáztunk, ők pedig jól jöttek ki a szituációkból és ez lett a vége: a három gólos különbség – mondta el Horváth Gréta jobbszélső.

A csabaiak a bajnokság 23. fordulójában a nagyobb játékerőt képviselő Praktiker-Vác együttesét fogadják a városi sportcsarnokban. Rácz Sándor vezetőedző szerint jól ismerik egymást a csapatok, így nem számít nagy meglepetésekre. Céljuk hogy minél jobban megnehezítsék a Duna-partiak dolgát és jó mérkőzést játszanak.

– Az MTK elleni meccsre is úgy mentünk, hogy megpróbálunk mindent, mert tudjuk, hogy még két győzelemre szükségünk van a biztos bennmaradáshoz. Pénteken is beleadtunk mindent, hogy győzzünk, de nem sikerült. A Vác ellen is megpróbáljuk ugyanezt, mert nem várhatjuk azt, hogy az utolsó három-négy mérkőzés döntsön a sorsunkról. A Vác erősebb nálunk, az biztos, de olyan jó mérkőzést várok, mint amilyet a fővárosban játszottunk, és várom, hogy komplett lesz a csapat erre a mérkőzésre – emelte ki Rácz Sándor vezetőedző.

A két csapat mérkőzése szerdán 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. Az összecsapást csütörtökön 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

További programok »

FEL