Töretlen motivációval dolgozik a 80 éves Gécs Béla

2017. június 14. 20:03 | Kovács Dávid

A 80 éves tipográfus és helytörténeti kutató Gécs Béla tipográfiai munkáiból, válogatott publikált írásaiból és megjelent könyveiből nyílt kiállítás. A tárlat július 1-ig látható a Békés Megyei Könyvtárban.

Gécs Béla április 18-án ünnepelte 80. születésnapját. A Csabai Mérleg nélkülözhetetlen tagja, a Békéscsaba anno című rovat állandó szerkesztőjének kiállítása ugyan váratott magára, de június második felében igazi csodák várják a látogatókat a Békés Megyei Könyvtár aulájában.

- Ha nem is mutatja be a gazdag pályafutásának minden korszakát, de ez a tárlat több szempontból is bemutatja Béla bátyánk munkásságát – fogalmazott Szarvas Péter polgármester a tárlat megnyitóján. Gécs Béla munkáját nemcsak Békéscsabán, hanem az egész országban és Európában ismerik, többek között olyan vezetők kezébe kerültek alkotásai, mint Indira Gandhi, II. Erzsébet királynő vagy George Bush.

- Gécs Béla nyomdaipari szakemberként, tipográfusként, könyvíróként is maradandót alkotott. Erkölcsi parancs számunkra, ha van olyan személy, aki nyugdíjba vonulását követően is aktív maradt, folyamatosan segíti a várost, akkor becsüljük meg és fejezzük ki tiszteletünket iránta – emelte ki a városvezető.

Szarvas Péter hozzátette, Gécs Béla folyamatosan aktív, legújabb ötleteivel a Békéscsaba 300 Emléktestület munkáját támogatja. A polgármester egy ajándékkal is készült, az Angyalos díszkút kicsinyített mását nyújtotta át a tipográfusnak.

- 63 éve dolgozok folyamatosan, nem voltam munkanélküli soha. Ezzel kelek és ezzel fekszem, azt csinálhatom, amit szeretek. Még most is mérges vagyok, ha valamiben nem jutok egyről a kettőre – árulta el Gécs Béla.

A tárlaton tipográfiai munkáiból, válogatott publikált írásaiból és megjelent könyveiből nyílt kiállítás, de Knyihár János, a Kolorprint Kft. ügyvezetője már be is mutatta Gécs Béla és a vállalat legújabb közös kiskönyvét is, amelyből egy példányt mindenki magával vihetett emlékül.

A tárlatot július 1-ig láthatják az érdeklődők a könyvtár aulájában.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Kultúra

Hangoskönyvek elkészítésében segítenek a Jókai színház munkatársai

Hangoskönyvek elkészítésében nyújt segítséget a Békéscsabai Jókai Színház testülete, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének. A teátrum egyik színészének kezdeményezésére, 12 színházi munkatárs, 120 alkotást rögzít hang formátumban a fogyatékossággal élők megsegítése érdekében.
2020. április 8. 19:34
FEL