Többen valószínűsítik, hogy augusztus 15-e után sem lesznek tömegrendezvények

2020. július 23. 10:32 | Hidvégi Dávid

Nagy a bizonytalanság – egyre valószínűbb, hogy 2020-ban Magyarországon már nem lesznek ötszáz főnél nagyobb tömegrendezvények, leszámítva a sporteseményeket. Bár a veszélyhelyzetet már feloldották továbbra is nagy az aggodalom a koronavírus-járvány esetleges második hulláma miatt. Rengeteg programot mondtak már le országszerte, de Békés megyében is akadnak erre példák.

A Gyulai Pálinkafesztiválon mindig nagy az érdeklődés, de lehet, hogy 2020-ban nem tarthatják meg a rendezvényt. A szervezők még kitartanak a programsorozat mellett, márciusban a koronavírus-járvány közepén halasztották el: a fesztivált az eredeti április 23-25 közötti időpontról szeptember 17-e és 19-e közé tették át.

– Mi úgy készülünk, hogy lesz Pálinkafesztivál. Jelenleg minden készen áll rá, a programok, a gasztronómia és a helyszínek is. Az itt a kérdés, hogy augusztus 15-e után hivatalosan engedélyezik-e a nagy rendezvényeket vagy sem – mondta kérdésünkre telefonon keresztül a fesztivál főszervezője, Bora Imre.

Habár sportrendezvények még lehetnek, sőt a kültéri eseményeknél nézőszám korlátozás sincs érvényben, de a megyében már van olyan sportprogram, amelyet újra érint a koronavírus-járvány. A 23. Békéscsaba-Arad Szupermaratont a szervezők idén nem tartják meg, mivel továbbra is fennáll a sportolók megfertőződésének veszélye.

– Első gondolatunk az volt, hogy szeptemberben megrendezzük, de még nem enyhültek a szabályok román részről sem. Nem lehetne igénybe venni szállást, nem lehetne étkezni, ezek nélkül pedig nem tudnánk megrendezni a versenyt. Sőt, a határátkelőnél is tüzetesebb ellenőrzés van érvényben – fogalmazott Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója. Hozzátette: 2021-ben mindenképpen megtartanák az eseményt.

A Megyenap a Békés megyeiek összetartozási ünnepe, amelyet idén szeptember 5-én rendeztek volna meg a szervezők Békéscsabán. A ceremóniát nem, de létszámkorlátozással a kézműves vásárt és kistermelői piacot megtartják – tudatta közleményében Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Már a szerződéskötések előtt álltak, de a szervezők végül úgy döntöttek, hogy elmarad az idei Megyenap mivel továbbra sem lehet tudni, hogy augusztus tizenötödik-e után lehetnek-e ötszáz főnél nagyobb rendezvények Magyarországon, illetve fontosnak tartják a Békés megyeiek egészségét.

További programok »

Gyula

Turistacsalogató ökoszállás és zöld szálloda Békés megyében

A Covid-19 kapcsán a járványtudatosság beépült az emberek gondolkozásába, egyre többen kerestek olyan szállásokat, ahol nem jelentett gondot a másoktól való elszigetelődés. A korlátozások feloldása után a magyar turisták többsége belföldi szálláshelyen nyaralt, éppen ezért kerülhettek jobban fókuszba a vidéki vendégházak, ökotanyák – írta meg a Hello Vidék.
2021. július 31. 13:09
FEL