Újra itt a Megyenap: Középpontban a hagyomány, érték és közösség

2022. augusztus 30. 16:04 | Vincze Attila

Elkészült az idei Megyenap részletes programja. A szombaton immár hetedik alkalommal megvalósuló esemény középpontjában továbbra is a hagyományos megyei értékek, a kézműves piac és a közösségi időtöltés lesznek.

Már javában épül a színpad a szombati Megyenapra a békéscsabai Szent István téren. Az esemény előkészületei ugyan hetekkel ezelőtt elkezdődtek, de a végleges program csak a napokban készült el. Simon Ágnes, a Békés Megyei Önkormányzat területfejlesztési referense elmondta, hogy a Megyenapon az összes korosztály képviselteti majd magát, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő időtöltést.

– A felvonulás 8 órakor indul a Csaba Centertől, fúvószenekarral, kidobolással és mazsorettekkel. 9 órától fél 10-ig lesznek a megnyitók, délelőtt pedig nemzetiségi fellépéseket láthat a közönség. Délután táncosok, énekesek lépnek fel, Soós Emőke mesél majd, de egész nap lehet nonius lovasfogattal sétakocsizkázni, továbbá lesznek gyerekprogramok, gyerekjátszóház is. Jön Kádár Ferkó fotószínháza, a napot pedig táncházzal zárjuk, amit a Balassi együttes vezényel le – fogalmazott.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke arról tájékoztatott, hogy az esemény középpontjában ezúttal is a megyei értéktár elemeinek bemutatása lesz. Zalai Mihály kiemelte: idén 29 település jelezte, hogy szeretné megismertetni saját értéktárát a nagyközönséggel, emellett pedig 63 kistermelő kínálja majd portékáit a megye legnagyobb kézműves piacán.

– Újdonság lesz idén, hogy bemutatkozik a Viharsarki Termék védjegy, amelyet ebben az esztendőben 15-en kaptak meg. A logó jó minőségű, hagyományos módon, régi tudást felhasználva, kézműves módon elkészült termékeket jelöl – hangsúlyozta.

Az elnök hozzátette, hogy az idei Megyenapon 5 katonai, hagyományőrző egyesület vesz részt, továbbá 5 rendőrségi, illetve katonai alakulat tart bemutatót a látogatók számára. A Megyenap részletes programjairól itt olvashat bővebben.

További programok »

FEL