Több száz család kapcsolódott ki Békéscsabán, a Városi Gyermeknapon

2018. május 27. 15:35 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Kalózok köszöntötték a békéscsabai gyermekeket a Városi Gyermeknapra május utolsó vasárnapján. Az egész napos eseményen a karon ülő kisgyermekektől egészen a tizenéves fiatalokig mindenki megtalálhatta a számára érdekes programot. Idén a Gyermekélelmezési Intézmény 2018 darab palacsintát ajándékozott a gyerekeknek.

 

 

A meleg elől már reggel sokan húzódtak be a például a Csabagyöngye Kulturális Központ Agora termébe, ahol voltak, akik lufikardokkal harcoltak, vagy éppen a dartsot próbálták ki, de segítőkutyákkal is barátkozhattak a gyerekek. A legkisebbeknek az épületen belül, míg a nagyobbaknak szabadtéren állítottak fel több különböző ugrálóvárat a városi gyereknap szervezői. A gyerekeket nem csupán ugrálóvárral várták, hanem számos érdekes programmal, például furikázhattak egy öreg Fiat 500-assal és egy rendőrmotorral is felülhettek. A Csabagyöngye előtt a közlekedésbiztonságra tanították a nebulókat a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai.

Azokat, akik elfáradtak a sok élményben, a stégen többek közt a Csabai Színistúdió kalózai szórakoztatták zenés műsorral.

A rendezvényen a gyerekek ajándékba kapták egyik kedvenc desszertjüket, a palacsintát.

 

Napsütés, ugrálóvár, palacsinta és gyermekműsorok - több száz család szórakozott a Városi Gyermeknapon a Csabagyöngye Kulturális Központ környezetében.Napsütés, ugrálóvár, palacsinta és gyermekműsorok - több száz család szórakozott a Városi Gyermeknapon a Csabagyöngye Kulturális Központ környezetében. Fotó: Barna Tamás

 Fotó: Barna Tamás

 

– Remek ötlet volt a Gyermekélelmezési Intézménytől, hogy ingyen osztják a palacsintát. Minden gyerek szereti,  mert otthon az anyukájával, mamájával közösen készítette, és megtanultat ő is - mondta el Polczer Barnabás, a Belvárosi Általános Iskola 6. osztályos tanulója.

Mint arról korábban beszámoltunk, Polczer Barnabás egyike volt azoknak a gyerekeknek, aki részt vettek a „Kedvenc menüm” kezdeményezésben, így felkérték őt is, hogy segítsen az ajándék palacsinta kiosztásában.

–A "Kedvenc menüm" programban olyan ételötleteket fogalmaztak meg a gyerekek, amiket sajnos a mindennapi étkezés során nem tudunk szerepeltetni az iskolai menüben – az egyik ilyen volt a palacsinta. Ennek a továbbgondolása révén sütöttünk most több mint 2000 palacsintát, és megkértük azokat a gyerekeket, akik részt vettek a kedvenc menü programsorozatban, hogy jöjjenek el, és segítsenek szétosztani - jegyezte meg Bíró Csaba, a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény vezetője, hozzátéve: a laktóz- és gluténérzékenyekre is gondolt az intézmény.

–Nagyon sokan dolgoztak azért, hogy ma is színvonalas rendezvények legyenek. Köszönöm, a Csabagyöngye Kulturális Központ vezetésének, munkatársainak, hogy belakták, berendezték az épület környéki területet, és köszönöm a gyermekélelmezési intézménynek, hogy 2018 darab palacsintát sütöttek – kakaósat és lekvárosat – és ajándékba adták a gyermekeknek. Fontos, hogy a kisgyermekes családok jól érezzék magukat, úgy gondolom, hogy minden biztosított ehhez - emelte ki Szarvas Péter polgármester.

A városi programot idén is a Békés Megyei Könyvtár, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Munkácsy Mihály Múzeum közösen hívta életre.

További programok »

FEL