Egy napra birtokba vették a várost a gyerekek

Kalózok és inkák várták a békéscsabai gyermekeket a Városi Gyereknapra. A programot ezúttal is a Békés Megyei Könyvtár, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Munkácsy Mihály Múzeum közösen hívta életre.

Az egész napos eseményen a karon ülő kisgyermekektől egészen a tizenéves fiatalokig megtalálhatta mindenki a számára érdekes programot.

– Nem csak a három intézményt próbáltuk bevonni ebbe a gyereknapi rendezvénybe, hanem kialakítottunk a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében egy Csaba Baba Birodalmat, ahová a programban résztvevőket vártunk. Emellett a védőnők és a szociálpolitikai osztály vezetője adtak olyan információkat, tanácsokat, amelyeket a kisgyermekes családok biztosan örömmel fogadnak – emelte ki Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese.

A Munkácsy Mihály Múzeumban történeti jellegű foglalkozásokkal várták az érdeklődőket. A vállalkozó kedvű gyerekek régészkedhettek vagy akár természetes alapanyagokból készíthettek fegyvert. A lezárt Széchenyi utcán a közlekedésbiztonságra tanították a nebulókat a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai, de ezen a szakaszon próbálhatták ki az extrém kerékpárokat is.

Az idei rendezvény a kalóz téma köré csoportosult a Csabagyöngye Kulturális Központban, ahol logikai és ügyességi játékok várták a családokat. A könyvtár folyosóján a gyerekek inka fejdíszt készíthettek a kézműves foglakozáson, és az intézmény belső udvarában kutyákat is simogathattak a kicsik.

Az egész család számára készültek programokkal a szervezők. A különböző állomásokon pontokat kaptak a gyerekek egy füzetbe, majd ezeket kisebb-nagyobb ajándékokra válthatták be.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , , ,