Több mint 700 gyermek arcára csalt mosolyt a BRSE jótékonysági akciója

2021. december 21. 16:35 | Papp Ádám Sándor

Hozz egy labdát egy mosolyért! A BRSE ezzel a jelmondattal idén is meghirdette a jótékonysági kampányát a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetével együttműködésben.

A labdával érkező szurkolók számára ingyenes volt a belépés a szombati, MTK Budapest elleni kupamérkőzésre.

– Szerintem ez nagyon jó kezdeményezés. Az egyesület akciója, hogy a szurkolók labdával tudják támogatni a gyerekeket az ünnepek közeledtével, és így mosolyt csaljanak az arcukra, szerintem erről szól a szeretet ünnepe – mondta a BRSE TV stábjának kérdésére Szentesi András.

A labdákat a mérkőzés végén a szurkolók a megadott jelre együtt dobták a játéktérre. Az egyesület az összegyűjtött játékszereket a Magyar Vöröskereszt közreműködésével juttatja el a rászoruló gyerekek számára. A szervezet Békés megyei képviselői hétfőn kora délután mentek el a labdákért a városi sportcsarnokba. 

– Az idei évben is mintegy 700 gyermek arcára tudunk mosolyt csalni ezzel a kezdeményezéssel. Úgy gondolom, hogy a csapat a társadalmi szerepvállalásáról minden évben tanúbizonyságot tesz. Fontos számukra, hogy a gyerekeknek örömöt szerezzenek – emelte ki Tóth Zoltánné elnök.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke elmondta: a klub több karitatív kezdeményezésben vesz részt minden évben. Baran Ádám kiemelte: lassan egy évtizedes hagyománya van ennek a jótékonysági akciójuknak. 

– Amikor kitaláltuk az akciót, már akkor az volt a lényeg, hogy az év utolsó mérkőzésére labdával érkező szurkolókat ingyen engedte be a klub az összecsapásra, és a meccs végén egy megadott jelre egyszerre dobta mindenki a pályára a játékszereket, olyen ez, mint egy labdaeső. A labdákat ezután a vöröskereszt segítségével rászoruló gyermekeknek juttatjuk el – hangsúlyozta a klubelnök.

A sportegyesület tervei között szerepel, hogy a következő években is folytatja hagyományát és szebbé teszi a rászoruló gyermekek karácsonyát.

További programok »

FEL