Röplabda: Reaktiválta korábbi finn légiósát a BRSE

2023. február 1. 11:01 | behir.hu

A Swietelsky-Békéscsaba hivatalos oldalán jelentette be szerdán délelőtt, hogy ismét a felnőtt csapat keretében szerepel a 28 éves, finn Salla Karhu.

A finn nyitásfogadó ütő a 2021/22-es idényt követően bejelentette, hogy befejezi profi játékos karrierjét, majd pár hónappal később a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület utánpótlás csapatainak felkészítésében kezdett el tevékenykedni. A BRSE szerdán délelőtt közölte a hírt hivatalos oldalán, hogy Salla Karhu ismét pályára léphet csabai színekben, ugyanis reaktiválták a játékost.

– Természetesen sosem jönnek jól a sérülések és a betegségek, de ilyenkor a szakmai stáb bátran nyúl a fiatalokhoz, mint például a múlt héten, amikor Sinka Dalma és Tuska Brigitta is lehetőséget kapott nemzetközi kupa- és hazai bajnoki mérkőzésen is. Csak azért, hogy eggyel többen legyünk vagy megnyugtassunk bárkit, nem fogunk igazolni. Tanulmányoztuk a játékospiacot, de nem találtunk olyan opciót, aki minden tekintetben megfelelt volna a kritériumoknak. Ezzel együtt is a keretből, leginkább az edzésekről hiányzott a plusz ember görög légiósunk távozása óta, aki emberileg hatalmas csalódást okozott. A minőségi edzésmunka miatt szükséges volt még egy játékos bevonása, és széleskörű mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy reaktiváljuk Salla Karhut, aki hónapok óta itt él Békéscsabán és a klubnál vállalt munkát az utánpótlásban. Ismerjük, tudjuk, hogy kicsoda és mire számíthatunk tőle, hiszen a tavalyi szezont nálunk töltötte – fogalmazott Baran Ádám klubelnök.

A klub első embere arra is kitért, hogy a korábbi finn válogatott ütőjátékos már az előző héten elkezdte az egyéni, speciális edzéseket annak érdekében, hogy minél hamarabb visszanyerje a formáját. Ezen a héten már a csapattal együtt tréningezik, és ha minden jól megy, néhány héten belül ismét bevethető lesz a 28 éves légiós.

Nemrég kiderült, hogy Ceyda Aktas betegség miatt határozatlan ideig harcképtelen lesz, ezért is vetődött fel egy új játékos leigazolásának ötlete. Baran Ádám úgy véli, a mostani helyzet miatt sem szabad felrúgni a hosszú távú terveket, és szerinte ezzel a húzással is elérhetők a szezon elején megfogalmazott célok.

– Optimisták vagyunk Ceyda Aktas állapotát illetően, bízunk benne, hogy mielőbb visszatér. A klubot sosem jellemezte a kapkodás, mindig egy meghatározott stratégia mentén gondolkoztunk és hoztuk meg a döntéseket. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy féltünk volna belenyúlni a játékoskeretbe, amikor szükségét láttuk, de mindig addig nyújtózkodtunk, ameddig a takarónk elért, sosem vállaltuk túl magunkat. Korrekt viszonyok vannak a klubnál, viszont a mi anyagi lehetőségeink is végesek. Ezt a játékoskeretet alkalmasnak látom a céljaink elérésére, ám ehhez mindenkinek a maximumot kell hoznia. Rengeteg munkával és egységes csapatként sikeresek leszünk – zárta gondolatait az elnök.

Forrás: brse.hu

További programok »

Sport

FEL