Több ezer virágpalántát adott a lakosságnak Békéscsaba önkormányzata

2023. április 22. 12:42 | Vári Bianka

A föld napján bárki ingyen kaphatott virágpalántát Békéscsaba főterén, a városháza előtt. A városvezetés az akcióval arra szeretné ösztönözni a lakosságot, hogy tegyék szebbé lakókörnyezetüket.

Verbéna, vinka, kakasvirág, mézvirág és napvirág: többek között ilyen palántákat is át lehetett venni Békéscsabán, az önkormányzat virágosztásán. A városháza kapuját 9 órakor nyitották meg, rakodták ki az asztalokat és virágos tálcákat, de az érdeklődők már korábban hosszú sorokban várakoztak. Nem kellett azonban sokáig várni, hamarosan minden érdeklődő palántákkal térhetett haza.

– A kislányomtól értesültem az internetről, és az unokám segítségével kiválasztottuk a nekünk tetsző virágokat – mondta egy kilátogató.

– Már annyira drágák a virágok, hogy minden ilyen lehetőséget kihasznál az ember, és mégiscsak tudja egy kicsit vidámítani a környezetét. A léleknek nagyon fontos, hogy virágokkal legyen körülvéve – fogalmazott egy másik békéscsabai.

Az eseményen részt vett és virágot osztott a város polgármestere, Szarvas Péter, illetve Varga Tamás alpolgármester, akik a palánták mellett néhány kedves szóval is megörvendeztették a kilátogatókat. Békéscsabán már hagyománya van annak, hogy a városvezetés a föld napjához kapcsolódva virágosztással hívja fel a figyelmet környezetünk védelmére. 

A megyeszékhely polgármestere elmondta, hogy az akció minden évben, így ez alkalommal is nagy érdeklődés mellett zajlott. 

– Azért fontos ez számunkra, mert az önkormányzat ezzel is tudja segíteni, hogy szépüljön a lakókörnyezet. Azt látom, hogy Békéscsabán nagyon sokan tesznek azért, hogy akár a családi házas övezetben a közterület is szép legyen a házak előtt, de látjuk a lakótelepeken is, hogy kiültetett virágokkal igyekeznek a balkonokat, az erkélyeket szebbé tenni a csabaiak - fogalmazott a városvezető.

Idén 4000 darab palánta került az önkormányzat jóvoltából a békéscsabai családokhoz.

– Figyeljünk oda a környezetünkre, gondozzuk közösen, legyen szó a lakosságról, akár az önkormányzatról. Lehet látni, hogy a tereinket is igyekszünk minél virágosabbá tenni. Egy balkon, egy kert megszépülése öröm a lakóknak és építi a városképet is. Remélem, hogy ezekkel a virágokkal is szebb lesz Békéscsaba – emelte ki Varga Tamás.

 

Galéria

További programok »

FEL