Szarvas Péter: Kukely Anna kiváló példa lehet a fiatal csabai sportolók előtt

2021. július 23. 16:23 | Kovács Dávid

A junior kézilabda-válogatottal Európa-bajnoki címet nyert Kukely Annát, a Békéscsabai Előre NKSE játékosát köszöntötte Szarvas Péter polgármester és Varga Tamás alpolgármester pénteken.

Kukely Anna és a magyar csapat hibátlan teljesítményt nyújtott a szlovéniai kontinensviadalon, hiszen mind a hét találkozóját megnyerte. A csoportkörben Románia (27-19), Csehország (33-20) és Norvégia (36-26), a középdöntőben pedig Franciaország (20-16) és Horvátország (35-24) ellen nyert. A mieink az elődöntőben Svédországot győzték le 33-26-ra, a csabai játékos ezen az összecsapáson nyolc gólt szerzett és a mérkőzés legjobbjának is megválasztották. Az irányító-átlövő a fináléban négy találattal járult hozzá az Oroszország elleni 31-22-es diadalhoz.

– Az egész Európa-bajnokságot újra végigcsinálnám, nagyon nagy élmény volt. Az elődöntő volt a legnehezebb, hiszen az U17-es Eb-döntőt is a svédekkel játszottuk. Az volt a legnehezebb meccs, nagyon örülök, hogy meg tudtuk nyerni. A döntőben rajtunk volt nagyobb teher, úgy álltunk neki, hogy nyerni kell és ez sikerült is – fogalmazott a 18 éves játékos.

Kukely Annát szülei is elkísértek a polgármesteri hivatalban tartott köszöntésre. Édesapja köszönetet mondott a klubnak és az ott dolgozó edzőknek. Mint mondta: hittek abban, hogy Békéscsabán is lehet kiemelkedő teljesítményt nyújtani, amellyel be lehet kerülni a korosztályos válogatottakba. 

 

Az aranyérmes magyar csapat (Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség)

 

A megyeszékhely polgármestere kiemelte, hogy az önkormányzat folyamatosan figyelemmel követi azokat a fiatal békéscsabai sportolókat, akik tehetségesek, szorgalmasak és sikert érnek el. Szarvas Péter hangsúlyozta, hogy Kukely Anna a legfontosabb mérkőzéseken, az elődöntőben és a döntőben is jól teljesített, minden fiatal számára példa lehet a játékos teljesítménye és hozzáállása.

– Kukely Anna előtt nagyszerű jövő áll. Példája, az, hogy ilyen fiatalon a magyar válogatott tagjaként Európa-bajnoki aranyérmet nyert, nemcsak őt serkenti még jobb teljesítményre, hanem a fiatal békéscsabai kézilabdázókat, sportolókat is motiválhatja. A fiatal játékos példája mutatja, hogy ha a tehetség sok munkával párosul, akkor a csúcsra lehet jutni, akár egyéni, akár csapatsportban – fogalmazott a városvezető.

A friss Európa-bajnok klubját nevelőedzője, Fábián Csaba képviselte, aki több mint 8 éve ismerte meg a játékost és azóta is figyelemmel követi a fejlődését. A szakember kiemelte: már nagyon korán látni lehetett Annán, hogy kiemelkedő képességekkel rendelkezik, minden korosztályban nagy szerepet töltött be és eddig a pályafutása is törésmentes. Az edző szerint nem véletlen, hogy 17 évesen már kopogtatott a felnőtt csapat ajtaján és meghatározó tagja volt a tavalyi, NB I-es csapatnak.

A polgármester egy virágcsokrot és egy ajándékcsomagot nyújtott át az újdonsült Európa-bajnoknak, aki egy hét pihenőt követően hétfőn már bekapcsolódik a Békéscsabai Előre NKSE felnőtt csapatának felkészülésébe. Utóbbi célja, hogy az élvonalból való kiesés után azonnal visszajusson az NB I-be.

További programok »

Sport

FEL