Kézilabda: A csabai Kukely Annával kezdi az Eb-t a junior válogatott

2021. július 8. 11:25 | behir.hu

A két évvel ezelőtti ifjúsági Eb győzteseként tér vissza Szlovéniába az U19-esek kontinenstornájára ifj. Kiss Szilárd juniorválogatottja. A Békéscsabai Előre NKSE együttesét az átlövő Kukely Anna képviseli, a kapus Csizmadia Fanni az utolsó pillanatban került ki az utazó keretből. A magyar csapat csütörtökön Románia ellen kezd.

Két felkészülési tornával hangolt a junior leány kézilabda-válogatott a csütörtökön kezdődő, a szlovéniai Celjében rendezendő U19-es Európa-bajnokságra. Az első, siófoki négycsapatos megméretést százszázalékos mérleggel nyerte meg a holland, a svájci és az orosz válogatott előtt, majd néhány nappal később Dániában a házigazdát legyőzte, a norvégoktól és a svédektől pedig kikapott a csapat.

„A második torna nagyon magas színvonalat hozott, nyugodtan kijelenthető, hogy mind a négy csapat az európai élmezőnybe tartozik – mondta az Utánpótlássportnak ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző. – Az első kinti mérkőzésen, a norvégok ellen nem is játszottunk jól, sokat próbálkoztunk. A másodikon a dánok ellen meglepően jól működött minden, úgy kézilabdáztunk, ahogyan tudunk, védekezésben sokat léptünk előre. A végén a svédekkel szemben több kulcsemberünk is pihent, ráadásul mindkét balszélsőnk, Mérai Maja és Vámos Míra is kivált, kórházba kellett őket szállítani, az rányomta a bélyegét a meccsre.”

Mint a szövetségi kapitány elmondta, szerencsére annyira nem súlyos a helyzet egyik játékos esetében sem, ezért azzal a legerősebbnek vélt kerettel utazhatnak Szlovéniába. A csabai klubot az átlövő Kukely Anna képviseli a kontinenstornán. A dániai tornához képest egy változtatás történt, méghozzá a kapuban: a szintén csabai Csizmadia Fanni helyett Zsigmond Panna került be az utazó csapatba.

„Kemény tornára számítunk, láthattunk Dániában is, hogy mennyit erősödtek az ellenfeleink a két évvel ezelőtti állapothoz képest, ráadásul buborék rendszerben leszünk, amely extra stresszt eredményezhet. Természetesen megvannak a céljaink, de jelenleg csak az első, románok elleni találkozóra koncentrálunk. Nincs túl sok információnk róluk, a lengyelekkel játszottak edzőmeccset, egyszer győztek, egyszer kikaptak. Felnőtt első osztályban szereplő jó fizikumú, erős lányok alkotják a keretüket, viszont hiszek abban, hogy ők nem lesznek olyan ritmusban, mint amilyenbe mi kerültünk a skandináviai torna után.”

A magyar válogatott tehát csütörtökön a románok ellen kezdi a celjei Eb-t, pénteken a csehek, vasárnap pedig a norvégok következnek. Mindhárom mérkőzés 17 órakor kezdődik.

 

A magyar junior leányválogatott Európa-bajnoki programja:

Július 8., csütörtök:
17:00 Magyarország-Románia
Július 9. péntek:
17:00 Csehország-Magyarország
Július 11., vasárnap:
17:00 Magyarország-Norvégia

A celjei Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A-csoport: Dánia, Németország, Szlovénia, Svájc
B-csoport: Svédország, Oroszország, Szlovákia, Portugália
C-csoport: Franciaország, Ausztria, Montenegró, Horvátország
D-csoport: Magyarország, Norvégia, Románia, Csehország

A magyar junior leányválogatott kerete:

Kapusok: Bukovszky Anna (Váci NKSE), Németh Kata (Boglári Akadémia-SZISE), Zsigmond Panna (FTC)
Jobbszélső: Pálffy Anna (Váci NKSE)
Jobbátlövő: Ferenczy Diána (FTC)
Irányítók: Ballai Borbála (FTC), Besszer Borbála (Alba Fehérvár KC), Farkas Johanna (Boglári Akadémia-SZISE), Kajdon Blanka (Boglári Akadémia-SZISE), Kukely Anna (Békéscsabai ENKSE), Mlinkó Zsófia (Boglári Akadémia-SZISE)
Beállók: Bánhidi Barbara (Boglári Akadémia-SZISE), Faragó Luca (Boglári Akadémia-SZISE), Világos Diána (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: Juhász Gréta (Boglári Akadémia-SZISE), Koronczai Petra (Boglári Akadémia-SZISE)
Balszélsők: Mérai Maja (Boglári Akadémia-SZISE), Vámos Míra (Boglári Akadémia-SZISE)

További programok »

FEL