A világbajnoki bronzérmes Bucsi Lilit köszöntötte Békéscsaba polgármestere

2022. augusztus 30. 19:05 | Vincze Attila

Az augusztusi U18-as női kézilabda világbajnokságon bronzérmes békéscsabai kézilabdázót, Bucsi Lilit köszöntötte Szarvas Péter polgármester kedden a városi sportcsarnokban.

Épp szokásos edzéséhez készülődött a Békéscsabai Előre NK női kézilabda csapata, amikor a városvezetés virággal és ajándékcsomaggal lepte meg a lilák játékosát. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntőjében kiemelte, a múltban és most is büszkeséggel tölti el a csabaiakat, hogy ilyen, válogatott szinten is meghatározó kézilabdások alkotják a keretet, mint Bucsi Lili

– Bucsi Lili példája kell, hogy egyrészt lelkesítse saját magát, mellette az egész csapatot is az idei szezonkezdés előtt, illetve kell, hogy motiválja a fiatal kézilabdás hölgyeket, de talán az összes csabai sportolót, hogy innen Békéscsabáról is lehet kiváló sportolónak lenni, válogatottnak lenni, ott meghatározó játékossá válni – részletezte a városvezető. 

A fiatal játékost saját bevallása szerint meglepte az elismerés, és ezúton megköszönte azt a támogatást, amit eddigi pályafutása során kapott az önkormányzattól. Bucsi Lili felidézte a néhány héttel ezelőtti világbajnokság eseményeit is. 

– Nagyon jó volt újra egy világversenyen részt venni, nagyon sokat készültünk rá, és tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de minden mérkőzéshez úgy álltunk hozzá, hogy nyerni szeretnénk, ez sajnos Dél-Korea ellen nem sikerült, de nagyon boldogok vagyunk így is, hogy a harmadik hellyel tudtunk haza jönni – mondta. 

Az eseményen elhangzott, hogy a 2022/2023-as szezontól újra az első osztályban játszó csabai csapat plusz kiegészítő anyagi támogatást kap a békéscsabai önkormányzattól annak érdekében, hogy nyugodt körülmények között készülhessenek a bajnokságra. 

 

További programok »

FEL