Tízmillió forintból újulhat meg a Kórház utca teniszcentrum

2019. március 21. 10:13 | Kovács Andrea

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított 10 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megújulhat a Kórház utcai teniszcentrum Békéscsabán. A pályázati forrásból korszerűsítik a lelátókat, a pálya világítását és a locsoló rendszert is.

 

 

A centrum az 1920-as években épült és jelenleg összesen hat pályával üzemel. A szokásos tavaszi felújítási munkálatokat már elkezdték, a nyert támogatásnak köszönhetően pedig egy nagyobb korszerűsítés is elindulhat. Mint azt Vágréti László, a Békéscsabai Előre Tenisz Klub elnöke elmondta, a kandelábereket szeretnék kicsit megemelni, és több fényvetővel látnák el a pályákat, mert a sok árnyékos terület miatt a meglévő világítással nehézkes a játék. Hozzátette, hogy a támogatásból a liget felőli rézsű lelátó részének a korszerűsítése és az automata locsolórendszer felújítása is megvalósulhat, emellett pálya-karbantartási eszközök beszerzését tervezik.

 

Vágréti László és Szarvas Péter Fotó: Máthé Csongor

 

– Igyekszünk minden labdajáték infrastrukturális háttérét javítani. Ráadásul ebben az esetben vissza nem térítendő támogatásról van szó, a városnak nem kell önerőt vállalnia. Bízom abban, hogy a megújult teniszcentrumban lehetősége lesz olyanoknak is kipróbálni ezt a nagyszerű játékot, akik eddig nem teniszeztek – fogalmazott Szarvas Péter polgármester, hozzátéve, hogy a sporttelep a beruházás befejeztével komfortosabb körülményeket nyújt majd a teniszkedvelőknek, és talán a következő Fucsovics Márton vagy Babos Tímea is épp itt ismerkedik majd meg a sportág szépségeivel. A teniszcentrum április elején nyit majd, a felújítási munkák a teniszezőket nem zavarják majd.

További programok »

FEL