Szarvas Péter: A közgyűlés figyelembe vette a lakosság jelzéseit

2019. június 21. 12:05 | Varga Diána

A közgyűlés úgy döntött, hogy leállítja a Fiumei utcánál található anyaggödör egyébként még el sem kezdett földmunkáit, ugyanis a grémium több más esethez hasonlóan, ezúttal is figyelembe vette a természetvédők és a lakosság kifogásait. A városvezető a közgyűlés másnapján beszélt a fontosabbnak ítélt határozatokról.

 

 

Szarvas Péter arra emlékeztetett, hogy az önkormányzat saját forrásból – a kötelezőn túl – múlt héten saját forrásból szúnyoggyérítést rendelt el a rovarok nagy száma miatt. Azt is kiemelte, hogy az István malom esetében még tart a tűzvizsgálat, a helyi járási hivatal pedig továbbra sem engedélyezte, hogy visszaadják a forgalomnak a Gőzmalom teret. A városvezető érintette a polgármesteri hivatal által szervezett, július 6-ai Csaba Napot, amelyen koncerttel, gyermek- és hagyományőrző programokkal várják a lakosságot.

A polgármester kiemelte a Békéscsabai Rendőrkapitányság beszámolóját, mely apropóján azt mondta: Békéscsaba továbbra is az ország egyik legbiztonságosabb városa, az itt élők biztonságérzete erős. Jelezte, hogy az önkormányzat együttműködik a DAREH-el egy új hulladékudvar kialakításában: az ehhez szükséges telek megvan, de a pályázati forrás még nincs. Kitért arra is, hogy a Wenckheim-kerékpárút kialakítása és a Gerlára vezető kerékpárút felújítása miatt sok föld mozgatására van szükség, ezt eredetileg a Fiumei utca végén található anyaggödör feltöltésére szánták. Szarvas Péter hangsúlyozta: több más alkalomhoz hasonlóan a közgyűlés figyelembe vette a természetvédők és a lakosság kifogásait, ezért arról döntöttek, hogy leállítják a munkálatokat és vizsgálják, hogyan lehet a termőföldet máshol elhelyezni.

Nagy Ferenc alpolgármester arról beszélt, hogy a helyi tömegközlekedés esetében év végén lejár a Dél-alföldi Közlekedési Központtal (DAKK) történt kijelölés, ezért vizsgálni kell a lehetőségeket. Leszögezte, hogy számítanak a DAKK-al folytatott további együttműködésre és fő cél, hogy kielégítsék a lakossági igényeket. Problémának nevezte a finanszírozás kérdését, de reméli, hogy közelednek majd az álláspontok, emellett jelezte, hogy a Modern Városok Programban (MVP) elektromos vagy alternatív meghajtású autóbuszokat szereznek be, ami segítheti az együttműködést.

Borbola István polgármesteri fejlesztési tanácsadó a Védőnői Centrumnál felmerült forráskiegészítés mellett jelezte, hogy a közgyűlés döntött az Árpád fürdőnél található Jázmin egészségcentrum és a Könyves utcai szociális bérlakások energetikai korszerűsítésének kivitelezőjéről. Felhívta a figyelmet arra is, hogy megvan az MVP-ben megvalósuló nyomdaipari képzőközpont kialakításának kivitelezője is, amelynél akár heteken belül megkezdődhetnek a munkálatok.

 

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL