Szarvas Péter: Újabb fejlesztések Békéscsabán

2018. április 27. 10:52 | Varga Diána

Szarvas Péter az áprilisi közgyűlésen meghozott döntéseket értékelő sajtótájékoztatón örvendetesnek nevezte, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület 1,8 milliárd forint támogatást kapott a sportakadémia kialakítására, ennek részeként új munkacsarnokot építenek. Ennek helyszíne a Békéscsabai Szakképzési Centrum központjának udvara lesz, amely tanidőben a diákokat, azon kívül az utánpótlást szolgálja majd.

Kiemelte a Beliczey-kúria megvásárlását, amely a Modern Városok Program révén a Munkácsy-negyed része lesz. A városvezető kiemelte, hogy a 19. század derekától a II. világháborúig a megye irányításában meghatározó szerepet játszó családhoz kötődő épület jelenleg magántulajdonban van. A vásárlás után az épületet felújítanák és bővítenék, később ide költözhet a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.

Szarvas Péter beszélt a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatta két műfüves pálya építéséről, arról, hogy az önkormányzat pályázik ingyenes wifi kiépítésére a város több pontján, illetve a gerlai orvosi rendelő felújítására, de szólt arról is, hogy a város önerőböl alakít ki négy szociális bérlakást az Orosházi úton. Megjegyezte azonban, hogy nem ért egyet a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény 10 százalékos étkeztetési díjemelésével, véleménye szerint ez nem volt kellően megalapozva az előterjesztésben.

Nagy Ferenc alpolgármester a 2017-es költségvetési zárszámadásról azt mondta, hogy az eredetileg 28 milliárd forint előirányzathoz képest tavaly év végére 33,3 milliárdra bővült a büdzsé. Leszögezte: a kiadási és bevételi oldal egyensúlyban volt. Hangsúlyozta azt is, hogy több mint 3 milliárd forintot fordítottak beruházásokra, ezek közül több már befejeződött, de sok még folyamatban van. Az alpolgármester szerint sem optimizmusra, se borúlátásra nincs ok idén, a város pénzügyi helyzete jelenleg a kettő között helyezkedik el.

A sajtótájékoztatón szót kapott Borbola István fejlesztési tanácsadó is, aki az Integrált Területi Program felülvizsgálatát, a Franklin utcai 40 szociális bérlakás ütemezett felújítását és a Balassi Bálint Művészetek Házának felújítását emelte ki.

 

 

További programok »

FEL