Szarvas Péter: A város kiegyensúlyozott működése a cél

2019. február 1. 12:06 | Varga Diána

Pénz- és munkaügyek egyaránt előkerültek az év első békéscsabai közgyűlésén, január 31-én. Az itt meghozott határozatokat a város polgármestere is értékelte.

 

 

Szarvas Péter kiemelte az M47-es építésének terveit, mely esetén három nyomvonalterv született. Ezek közül a közgyűlés azt a két változatot támogatta, amelyben a gyorsforgalmi út Békéscsabát Nyugatról kerülné el, Mezőberénynél, Szeghalomnál és Füzesgyarmatnál haladna, majd Berettyóújfalu környékén csatlakozna az úthálózathoz.

A városvezető kiemelte a költségvetés első olvasatát is. Mint mondta, a büdzsé fő összege 39 milliárd, a beruházásoké mintegy 26 milliárd forint lesz, vagyis a városvezető szerint idén is a fejlesztéseké lesz a főszerep. Kiemelte az országos nyomdaipari képzőközpont kialakítását, a városi sportcsarnok bővítését, az ipari területek, a CsabaPark, a kerékpárutak fejlesztését. Rámutatott, hogy 11 milliárd forintból működtetik az intézményhálózatot, amelyeknél prioritás a biztonságos működés, illetve ebből az összegből látják el a városüzemeltetési feladatokat is.

A munka törvénykönyvéről szóló vitáról a városvezető azt mondta, hogy a határozathozatallal kapcsolatban jogi aggályai voltak, ezért nem vett részt a szavazásban.

Nagy Ferenc alpolgármester a közutak műszaki állapotának felülvizsgálata mellett a sárga kukák elszállításának problémájára tért ki, mivel sem a város, sem a lakosság nem kapott időben tájékoztatást a szállítás decemberi időpontjairól. Mint mondta, erre felhívják az ezzel megbízott cég figyelmét és követelik majd a jövőbeni következetességet.

Borbola István polgármesteri fejlesztési tanácsadó a védőnői centrumról szólt: megjegyezte, hogy régóta húzódó ügyről van szó, mivel a beérkezett ajánlatoknál kevesebb forrás állt az önkormányzat rendelkezésére. A város a különbséget költségvetése terhére pótolja. A centrum egy, a kórházhoz közeli ingatlanban létesül, a jelenlegi épületet felújítják, amely mellé egy újat is építenek – zárta sorait.

 

További programok »

Itthon

FEL