Szarvas Péter: Hatékonyabban kellene gazdálkodnia a vagyonkezelőnek

2018. november 16. 14:22 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Továbbra sem elégedett a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. első három negyedéves beszámolójával Szarvas Péter. A polgármester erről közgyűlést értékelő tájékoztatóján beszélt. Nagy Ferenc alpolgármester pedig arról tájékoztatott, hogy időarányosan megfelelően alakul a város 2018-as költségvetése.

 

 

A városvezető kiemelte: a vagyonkezelő zrt.-nek hatékonyabb gazdálkodásra lenne szüksége a piac és a Kétegyházi úti inkubátorház tekintetében.

– Azt láttuk, hogy a városfejlesztési kft., a városgazdálkodási kft., a vízgyógyászati kft., és a médiacentrum az első három negyedévben veszteségesen gazdálkodott, ezt mutatja a szakszerű mérleg. Reméljük, hogy év végére ezek a negatív számok kompenzálódnak és mindegyik cég el fogja érni a nullszaadós működést – mondta el Szarvas Péter. A polgármester hozzátette: ezért kérte arra a vagyonkezelő vezérigazgatóját, hogy a cégek felelős vezetőivel üzletáganként elemezzék, és küszöböljék ki a veszteségek forrásait.

A törzsház beszámolója mellett a tájékoztatón Nagy Ferenc alpolgármester a 2018-as költségvetés háromnegyed éves adatait értékelte.

– A számok azt mutatják, hogy a decemberi feltöltési kötelezettséggel együtt biztonsággal fog teljesülni a helyiadó-bevétel. A vagyoni bevételeknél pedig a közgyűlés elégedett volt az eddigi teljesüléssel, amely ugyan még mindig elmaradásban van, de már azért kétharmados arányban teljesültek a vagyoni bevételek is – hangsúlyozta Nagy Ferenc alpolgármester.

Emellett szóba került a Szigligeti utcai óvoda tanuszodájának ügye, amellyel kapcsolatosan ismét hangsúlyozta, hogy ha a közgyűlés nem a jelenlegi irányt választja 2016-ban, hanem a komplett új tanmedence építését, akkor vélhetőleg már úszhatnának a gyermekek az uszodában.

A sajtótájékoztatón a polgármester kiemelte: a zárt ülésen a grémium a Békéstáji Művészeti Társaságnak és Tóth Péter zongoraművésznek ítélte oda a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést.

 

További programok »

FEL