Térítésmentesen kap 81 békéscsabai gyermek ebédet az őszi szünetben

2019. október 30. 13:18 | Papp Ádám Sándor

Békéscsaba önkormányzata az őszi szünetben minden nap meleg ételt biztosít a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek számára. A megyeszékhelyen 81 gyermek jogosult arra, hogy igénybe a déli, meleg főétkezést.

A behir.hu kérdésére több szülő is elárulta, hogy ez a fajta támogatás óriási segítség számukra, hiszen így a szünidőben nem kell annyi pénzt költeniük az ebéd elkészítésére, mint máskor.

– A szünidei étkeztetés fontos a gyermekek számára is, finom ételeket szoktak adni. Vannak rászoruló családok, akiknek így nem kell annyi pénzt költeni, mint szoktak. Nagy segítséget jelent ez nekünk, szülők és a gyermekek számára is – mondta az egyik édesanya.

A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény konyhájában a szünidőben sem áll meg az élet. Itt készül a napi egy adag meleg étel a rászoruló gyermekek számára, s azokat innen szállítják el a nyolc telephelyre. Az intézmény igazgatója elmondta: az őszi szünetben 81 gyermeknek biztosítanak napi egyszeri meleg ételt.

– Mint minden évben, a tanszünetekben az önkormányzat biztosítja a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetűek napi egyszeri meleg étkezést. Az elmúlt tíz éves tapasztalatai alapján szállítjuk ki ezeket az ételeket a telephelyre. Mindezt a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézménytől rendeli meg az önkormányzat. A szociálisan rászoruló gyermekek és szüleik a telephelyekről viszik haza az ebédet – tájékoztatott Bíró Csaba.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében kifejtette, hogy a 2020-as költségvetésben 82,5 milliárd forint áll majd rendelkezésre azért, hogy minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetését biztosítsák.

További programok »

FEL