Kiadósabb adagok és nagyobb választék - bővítik a a szünidei gyermekétkeztetést

2018. augusztus 9. 17:08 | Papp Ádám Sándor

A kormány a családtámogatás egyik formájaként tekint a szünidei gyermekétkeztetésre, ezért növelte az erre szánt forrásokat, valamint bővítette az igénybevétel idejét és a jogosultak körét - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Békéscsabán a nyári vakáció alatt több, mint 10500 ételt juttatnak el a rászoruló gyermekeknek.

Békéscsabán az önkormányzati konyha biztosítja a napi egyszeri meleg étkezést a 3 hónapos szünidő alatt a szociálisan rászoruló gyermekeknek. Ezzel a lehetőséggel idén 244 fő élt, amely összesen több, mint 10500 adag ételt jelent.

–  A visszajelzések alapján ez a szolgáltatás könnyít a családok mindennapi terhein, jó kezdeményezésnek tartom – fogalmazott Bíró Csaba, a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója.

A kormánynak kiemelten fontos, hogy minden igénylő meleg ételhez jusson a szünetekben, ezért az erre fordított költségvetési forrás a két és félszeresére növekedett 2010-hez képest – fogalmazott az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

– 29 milliárd forintról 79 milliárd forintra emelkedett a nyári gyermekétkeztetés támogatása. Bővült az időszakok száma is, hiszen a nyári szünetben nemcsak 54 napig, hanem 70 napig, az évközi kisebb szünetekben, vagyis tavasszal, ősszel és a téli szünetben is jár a támogatás. Bővült konyhákon a napi költségkeret, a nyári szünetben 50 százalékkal nagyobb összeg fordítható nyersanyagra és költségekre – hangsúlyozta Rétvári Bence.

Az államtitkár hozzátette: összesen 2292 településen biztosítják a nyári szünidei gyermekétkeztetést, közel 600 ezer gyermeknek, kedvezményesen vagy 100 százalékos támogatással.

További programok »

FEL