Megújul a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény hármas számú konyhája

2019. december 18. 16:49 | Papp Ádám Sándor

Hamarosan elkezdődnek a fejlesztési munkálatok a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény hármas számú konyhájában. Bíró Csaba kiemelte, hogy 54 millió forintos keretösszegből hajthatják végre a technológiai fejlesztést.

A hármas számú konyha már negyven éve működik a megyeszékhelyen. Krucsai Józsefné konyhavezető szerint a létesítmény megérett a felújításra, hiszen a minőségi javuláshoz fontos, hogy olyan infrastruktúra legyen, és olyan gépek, berendezések álljanak rendelkezésre, amelyekkel ez kivitelezhető. 

A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény igazgatója elmondta, hogy 6 éve pályáznak forrásra, amelyből fel tudnák újítani a hármas számú konyhát. Bíró Csaba elmondta, a felújítás összköltsége 54 millió forint. Az állam 40 millió forinttal támogatja a beruházást, további 14 millió forintot pedig a békéscsabai önkormányzat biztosít. 

– A friss zöldségeknek és gyümölcsöknek egy új hűtőkamrát kell kialakítani, ezen kívül nagyon fontos az elavult elektromos hálózat felújítása, valamint a páraelszívás. A teljes modernizálásra lehetőség nyílik a pályázat révén – hangoztatta Bíró Csaba.

Az igazgató hozzátette: a pályázatból 10 millió forint eszközbeszerzésre használható, ebből két darab főzőüstöt cserélnének ki, valamint egy sütő-pároló berendezést és egy 3 aknás sütőt vásárolnának.

További programok »

FEL