Tél vagy tavasz? Játék a kisvonaton

2023. január 23. 15:53 | Such Tamás

A néphagyomány szerint, ha február 2-án a medve előjön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor visszabújik téli álmot aludni, mert még hideg jöhet. De ha borús felhők takarják az eget, az a maci számára azt jelenti, hogy már lassan vége a télnek – mondja Sós Imre, a ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület ügyvezetője.

– Arra gondoltunk – folytatja –, hogy emberarcú játékká alakítjuk ezt a hagyományt. Aki jól tud tippelni, vagy jó viszonyban van a levelibékával, netán kapcsolatot tart Manituval, az indiánok szellemével, az jó eséllyel nyerhet egy, az erre az alkalomra készült hűtőmágnest.

A játék egyik fele, hogy január 31-én 18 óráig SMS-ben, a (30) 205-9470-es számra kell elküldi az „IGEN”, vagy a „NEM” szót. (Mármint a játékosnak meg kell jósolnia, hogy látni fogja-e a kisvonatnál az árnyékát vagy sem.)

 

Teddy maci – Fotó: Pixabay

Teddi maci – Fotó: Pixabay

 

A játék másik része, hogy február 2-án 10 és 16 óra között a játékos valóban ellátogat a kisvonathoz, és ha bejön a jóslata, akkor nyer egy hűtőmágnest.

– Ha valaki a megadott időpontban nem tud eljönni, és ezt jelzi telefonon, mi medvebőrbe bújunk helyette is. Ha nyer, az ajándékot később is átveheti. Ezért SMS-ben kérjük írja meg a nevét is – fűzi hozzá.

 

 Szuhanics Albert – A maci álma

Alszik a pici maci,
tele a maci-poci.
Álmában nem túl komoly,
az arcán maci-mosoly.

Édes a mézes-álom,
ott lebeg tündérszárnyon
tíz bokor piros málna,
ilyen a maci álma.

További programok »

FEL