Mi, merre, hány méter? - tippverseny indult Csabán

2024. április 9. 19:15 | Vincze Attila

Tippversenyt indít a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar és a Munkácsy Emlékház a méter, kilogramm, liter, mint egységes mértékegységek bevezetésének 150. évfordulója alkalmából. A játékban legjobban tippelők egy méteres csabai kolbászt, egy kiló kézműves sajtot vagy egy liter gyulai pálinkát nyerhetnek.

A Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnöke kedden tájékoztatta a közvéleményt a tippverseny részleteiről. Sós Imre hangsúlyozta, április 17-én lesz 150 éve, hogy Magyarországon bevezették az egységes mértékegységrendszert, vagyis a métert, a kilogrammot, és a litert. Mint mondta, erre az alkalomra találtak ki egy tippelős játékot, amely ugyanezeket a mértékegységeket próbálja meg kiemelni.

A kiírás szerint a játékban résztvevőknek egyrészt meg kell tippelniük, hogy hány méterre található a Munkácsy Emlékház előterében található eredeti Munkácsy Mihály szobor teteje a főpályaudvaron található Munkácsy díjasok installáció jobb oldali felső sarkához képest. Másrészt a Munkácsy Emlékházban található egy bőrkötéses könyv, melynek a súlyát kell megtippelni, méghozzá ránézésre, tehát nem szabad emelgetni a tárgyat. Valamint meg kell tippelni azt is, hogy április 17-én reggel a főpályaudvar melletti Élővíz-csatorna egy kijelölt szakaszában hány liter víz lesz.

 

 

– A három tippelt számot össze fogjuk adni, illetve ugyanúgy összeadjuk az általunk lemért hivatalos eredményeket, és a három legközelebbi tippelt szám tulajdonosa egy méter csabai kolbászt, egy kilogramm békési kézműves sajtot, valamint egy liter gyulai pálinkát kap ajándékba – emelte ki Sós Imre. 

Laszkó Tímea, a Munkácsy Emlékház tagintézmény-felelőse arról beszélt, hogy a játékkal a Munkácsy 180 emlékév alkalmából egy olyan programot tudnak kínálni a látogatóknak, ami nem egy szokványos, múzeumi elfoglaltságot jelent. 

– Minden látogató, aki eddig a múzeummal kapcsolatba került úgy gondolja, hogy ez egy komoly intézmény, és szeretnénk egy kicsit megváltoztatni ezt a felfogást, hiszen aki az emlékházba érkezik egy más légkört tapasztalhat e tippelős játék segítségével, hiszen olyan feladatokat kaphat, amiken el tud gondolkodni és egy kicsit játékos formában ismerheti meg az ott található tárgyakat – fogalmazott. 

 

 

Az érdeklődők április 15-én este 8 óráig tippelhetnek a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar Messenger üzenetébe. Az eredményhirdetés pedig április 17-én 11 órakor lesz Horváthné Kőhalmi Erika, a Magyar Mérésügyi Egyesület 1874 elnöke közreműködésével. 

További programok »

FEL