Tavaszi országjárásba kezdett a Nemzeti Ifjúsági Tanács

2019. március 6. 06:36 | Gyemendi Réka

A Nemzeti Ifjúsági Tanács útjára indította tavaszi országjárását, amelynek során bemutatják a szervezetet érintő változásokat, valamint képzéseket és szakmai tartalmakat nyújtanak a rendezvényükre látogatóknak.

 

 

Hegedüs Zoltán, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke kiemelte: az országjárás célja, hogy találkozzanak a jelenlegi valamint a potenciális tagszervezeteikkel. Továbbá a helyi sajátosságokhoz igazodva különböző programokat is szerveznek.

– Ez lehet egy kerekasztal-beszélgetés például az ifjúsági szakemberek képzéséről, de tartunk különböző tréningeket és fejlesztőprogramokat is, ezen felül pedig régiós képzéseket szervezünk. Mindezt annak érdekében, hogy valami plusz tartalmat tudjunk nyújtani a résztvevő szervezeteknek – mondta el az elnök.

Hegedüs Zoltán beszélt arról is, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanács 2012-ben alakult, 2015 óta működik aktívan. Tagjai között megtalálhatóak országos, régiós és helyi ifjúsági szervezetek.

– Nagyon széles spektrumon mozgunk: vannak kifejezetten hallgatói szervezetek, sérült fiatalokkal foglalkozó szervezetek, továbbá olyanok, amelyek a helyi ifjúsági munkával vagy annak a fejlesztésével, illetve diákönkormányzatok mentorálásával foglalkoznak – összegzett Hegedüs Zoltán.

 

Kép: Tóth Áron

 

A rendezvényen a Tempus Közalapítvány előadását is meghallgathatták a látogatók. Hargitai Ágnes junior kommunikációs referens az Európai Szolidaritási Testületet mutatta be. Elmondta: az Európai Szolidaritási Testület  célja a szolidaritás előmozdítása és a társadalmi problémák megoldása az Európai Uniós értékek mentén. A program további célkitűzése, hogy reagáljon a munkaerő-piaci hiányosságokra és fejlessze a fiatalok kezdeményezőkészségét. Lényege, hogy a résztvevő fiatalok egy szervezetnél önkénteskednek meghatározott ideig belföldön vagy külföldön.

A rendezvényen bemutatták továbbá az Erasmus+ pályázati lehetőségeit, előadást tartottak "Társadalmi szervezetek működése az Általános Adatvédelmi rendelet (GDPR) tükrében" és "Módszerek és technikák az adó 1% gyűjtésére és felhasználására" címmel is.

 

További programok »

Itthon

FEL