Megünnepelte a város a "névnapját"

2019. július 7. 16:20 | Szabó Rita

Csaba Nappal ünnepelte meg a város a „névnapját”. A megyeszékhely nevéhez kapcsolódó egész napos programsorozat a gyerekekről, gasztronómiáról, a hagyományőrzésről és az önfeledt szórakozásról szólt a Szent István téren.

 

 

Díszlövéssel vette kezdetét a Csaba Napi programsorozat. A hagyományőrzés fontos része volt az eseménynek, amely a gasztronómiában és a színpadi műsorokban is visszaköszönt. A rendezvényen a gyerekek is megtalálták a számukra legmegfelelőbb szórakozást.

A legkisebbek a népi játékok segítségével kerültek közelebb a hagyományőrzéshez.

– Nyitottak a gyerekek a népi játékokra, otthon ugyanis teljesen más játékok veszik őket körül.  Kíváncsiak és szívesen játszanak velük és el is tudnak  mélyülni bennük - közölte Szabó Ágnes.

 A szervezők a programok összeállítása során arra törekedtek, hogy minél színesebb és változatosabb eseményekkel várják az érdeklődőket.

– Úgy veszem észre, hogy a csabaiak figyeltek az eseményre és sokan eljöttek. Külön öröm volt számomra, hogy minden városrész egy-egy étel elkészítésével hívta fel a figyelmet magára. A városra és térségünkre jellemző ételeket készítették el a résztvevők, volt lecsó, sült kolbász, töltött káposzta. A nap folyamán több, mint 1000 adag étel fogyott el, és majdnem 500 szelet Csaba-szeletet tudtunk ajándékozni főleg a kicsiknek - hangsúlyozta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

 Az est folyamán a polgármester köszöntötte a városban élő Csabákat, majd beszéde után Kállay-Saunders András és csapata szórakoztatta megjelenteket.

 

További programok »

FEL